A jogosítványt a vezetési élmény miatt vagy társadalmi nyomás miatt teszik le mostanság?
Nagyon úgyérzem az utobbi miatt. Úgy állítják be a vezetést, mintha egy alap létszükséglet lenne. Persze megértem azokat akik kis faluban élnek, mert ott rossz a tömegközlekedés, viszont nagy városban vagy aközelében élni rágörcsölni arra, hogy nincs jogsi és úgy letenni, hogy nem is szeretné annyira szerintem nem kéne.
Engem nem vonz a vezetés. Igaz egy két alkalommal, mint vásárlás, munkahelyre jól jönne, de erre a két alkalomra nem éri meg nekem. Sokan úgy teszik le, hogy nem is vezetnek max nagy ritkán.
Az lenne a kérdésem, hogy miért kell presztizst csinálni a jogsi megszerzéséből? Miért állítják be létszükségletnek?
Biztos van aki presztizsből akarja, de a környezetemben nincs ilyen, vagy van és használja vagy nincs, mert nem érdekli.
Én önmagamért akartam. Autóval járni, gyors, kötetlen, kényelmes, egyfajta szabadság.
Hiába lakok nagyvárosban, megyeszékhelyen a buszközlekedés egy føs. Nem fogok a napomból órákat tömegközlekedéssel tölteni, mert 1 órával korábban kellene kelni az egész családnak, kimenni a megállóba 10 perc, suliba, melóba eljutni 2 átszállás.
Én nem vágyom olyan életre, amit a buszon, buszmegállókban élek, fagyban, esőben, mocskos, büdös homelesekkel vegyítve.
Üdülés, utazás, vásárlás sokkal kényelmesebb.
Na, ezért létszükséglet sokaknak.
Ezt tök hülyén látod. Senki nem kezeli presztizsként, legfeljebb te mert nincs jogsid.
20 évesen lett jogsim, 17 éve vezetek is rendszeresen, ez olyan természetes mint a havi bérlet nálad. Mi ebben a presztizs?
Teljesen egyetértek veled. Az autósiskola ajtajában toporgó 17 évesektől a 85 évesig mindenkinek kell...
De sajnos ez elvárás. Engem raktárosnak vettek fel munkahelyre, de szinte köteleznek, hogy csináljam meg sajat penzen.
A megoldás szerintem az, hogy el kell költözni olyan nagyvárosba, ahol a villamosnak, metrónak előnye van az autóval.szemben.
Én is rühellem a vezetést, magát az autókat, főleg férfiként nehéz így érvényesülni... Mindenki vezet, mindenhova kell, így vagy alkalmazkodik az ember vagy kitalál valami alternatívát.
25F
Ez nem presztizs,meg létszükséglet kérdése.
Az élet bármit hozhat,a mai világban szinte alap a vezetés,és persze hozzá a jogsi.
Egy csomó munkahelyen kérik,vagy előny a jogosítvány,bármi baj lehet a családban,amihez kellhet a kocsi,és hát egyre jobban mobilizálódnak az emberek,vidéki munka,külföldi munka,stb.
és még a jogosítvány egy szakma is.
16 ėve van jogsim. Kell a munkámhoz, de ettől függetlenül a vezetės ėlmėnyėt is szeretem. Hasznos, illetve az is, ha van a családban egy autó. Nem brahi, presztizs vagy tökömtudja, hanem mert nėha jó ha azonnal ott van. Pl gyerek miatt orvoshoz sietni, kirándulni egyet, a bevásárlás, idősebb szülők segítėse stb stb stb...
Munkahelyeknėl nem mindenhol alap, de előnyt jelent.
Szerintem se presztízs. Csökkented a kiszolgáltatottságodat, nem kell alkalmazkodni, vagy épp könyörögni senkinek, kényelmes háztól-házig, nem kell cipekedni a teszkóból, nem kell a babkocsival szenvedni a tömegközlekedesi eszközökön, stb. Nem árt egy jogosítvány és némi gyakorlat, mert az élet hosszú, és nem tudhatod, hogy mit hoz a jövő, mikor lesz rá szükséged. Egyszer neked is létszükséglet lehet, de az ezzel járó kényelmet is meglehet szokni. És igen, sok munkahelyen is elvárás egy B-s jogsi.
Fiatalon érdemes levizsgázni, mert ahogy idősödsz, egyre nehezebben szánod rá magad.
Ezt nem lehet általánosítani. Kinek a pap, kinek a paplan. :)
Valakinek létszükséglet, valakinek csak púp a hátán.
Nekem jelenleg nincs rá szűkségem. Munka után fáradtan jobban esik leülni a vonaton és 20 perc alatt hazaérni, mint legalább 1 órát a dugóban vánszorogni.
Ismerősöm többet költ havonta parkolásra, mint én bérletre.
Kollégámnak pl nem érné meg tömegközlekedéssel járni. Csak kb 40 km-re lakik, de több mint 2 óra lenne egy út az átszállások miatt. Kocsival ha nincs dugó 20-25 petc alatt bent van. A dugó neki nem számít, mert ha beáll a pálya, akkor a busz is vánszorog. Plusz neki bevásárláshoz is szűkséges, mert nincs a közelében bolt. Nekem meg 2 perc séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!