Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szeretne bárki fogorvos...

Miért szeretne bárki fogorvos lenni?

Figyelt kérdés
nekem ez olyan fura. pont fogorvos...(de azért örülök, hogy vannak)
2018. máj. 2. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanezt megkérdezhetnénk a világ összes szakmájával kapcsolatban. Nekik ez tetszik, ezt érzik hivatásuknak. Mivel te más vagy, így mások a céljaid is, amik lehet, hogy pont a leendő fogorvosoknak furák.

Legjobb barátnőmmel nagyon-nagyon hasonlítunk, mégis van különbség is, ő óvónő szeretne lenni, míg én nem jövök ki a kisgyerekekkel. Pedig tényleg nagyon egy hullámhosszon tudunk lenni, de ő mégis olyan szakmát szeret, ami tőlem távol áll.

2018. máj. 2. 18:29
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Mert az érdekli őket, azt szeretik csinálni. Elég egyértelmű szerintem.
2018. máj. 2. 18:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Állítolag jól keresnek, egyik ismerősöm kihangsúlyozta, hogy emiatt, anyagi okból szeretne az lenni. Ez elég ok.
2018. máj. 2. 18:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Van aki egy kezelesert 200 ezer Ft-ot fizet ezert jol keresnek a fogorvosok
2018. máj. 2. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én az szeretnék lenni, mert érdekel, imádom a pl. fogfúrós videókat, és jól fizet
2018. máj. 2. 20:27
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Mert így szublimálódik az illető szadizmusa.
2018. máj. 2. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt alkalmam ismerősömön keresztül betekinteni a szakmába és nagyon sok rendelőt megjártam, sztk-sat, magánt egyaránt.

A legtöbb rendes orvosnak hülye lenne, de pusztán presztízsből kell neki a "Dr." előtag. Istentelenül sok ilyen okostojás van a fogorvosok között.

Vannak, akik azért választják, mert a családban "öröklődik" ez a szakma, vannak, akiket a pénz motivál.

Személyesen sajnos egy fogorvost sem ismerek, aki hivatásként tekintene a szakmájára. Persze biztosan vannak ettől még, de kevesen. A legtöbb ember gyerekkora után már nem akar annyira fogorvos lenni :)

2018. máj. 2. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok, mint az 5. válaszoló :D Youtube-on egy időben nagyon sok ilyen fogászati műtétes videót néztem és szerintem szívesen csinálnám. De sajna bioszból nincs emelt szintű érettségim és már nem is tervezem megcsinálni :/

De amúgy szerintem egy tök jó szakma és rohadt jól is lehet vele keresni. Ezzel az erővel inkább kérdezhetnénk azt, hogy miért akar valaki mondjuk nőgyógyász lenni, vagy kórboncnok, esetleg kozmetikus?

2018. máj. 2. 23:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Kiskoromban nagyon sok rossz fogam volt, mert hanyag voltam. Aztán emiatt sokat kellett járnom fogorvoshoz, aki nagyon jófej és kedves volt. Érezni lehetett rajta, hogy imádja a szakmáját. Bármit csinált, mindent elmagyarázott és nem azon az alapszinten, hanem szakszavakkal, amikről elmondta, mit jelent és annyira megtetszett a dolog, hogy én is az akartam lenni. Ez 11- 12 évesen történt. Mikor elmondtam a szüleimnek és barátoknak, csak húzták a szájukat. Az álmom, hogy fogorvos legyek, kitartott jó pár évig. Jelentkeztem is fogorvos szakra, de nem vettek fel, mert nagyon kevés embert vesznek fel a több száz jelentkezőből (külföldön élek, nem Mo-n. Az egyetememen 60-at vesznek fel évente és 1000 fölött a jelentkezés). Így következő évben módosítottam általános orvosra a jelentkezésemet és oda már felvettek. De még mindig bennem él a vágy a fogorvoslás iránt.
2018. máj. 3. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!