Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért akarják a felnőttek...

Miért akarják a felnőttek kioktatni a tiniket mindenben?

Figyelt kérdés

Papolnak néhányan össze-vissza,hogy így meg úgy éljük az életünket,meg a kedvencem amikor a felelősségvállalásról beszélnek miközben a környezetemben tapasztalom,hogy felnőtt emberek,akik simán lenéznek,mert kamasz vagy és tapasztalatlan,azok az emberek orrba-szájba csalják a párjukat/barátnőjüket/feleségüket.

Kioktatnak arról,hogy a felnőtté váláshoz az kell,hogy képesek legyünk teljes felelősséget vállalni az életünkért,tetteinkért,miközben ők maguk gusztustalan,sunyi módon felelősséget abszolút nem vállalva megcsalják azt,akit úgymond "szeretnek".

Ez mi már?

A kedvenceim azok a szülők,akik ahhoz eléggé érettnek tartanak,hogy főzzek,mossak,rendben tartsam a szobámat meg a házat,nyáron diákmunkát vállaljak,de ahhoz már nem vagyok elég érett,hogy elmenjek egy házibuliba,vagy ahhoz nem tartanak méltónak,hogy leüljenek velem megbeszélni,hogy mit gondolok egy-egy az egész család életét érintő kérdésről.

Tudom,hogy nem minden felnőtt ugyanolyan,csak olyan fura néhány ember képmutatása.

A legfájdalmasabb nekem,hogy gyerekként azt hittem,hogy minden felnőtt jó,hogy mindben meg lehet bízni,és pofára kellett esnem,mert nagyon sokan iszonyat gonoszak.

Kioktatnak az élet nagy dolgairól,miközben egész életükben semmit nem értek el,és csak a korukat tudják felmutatni bármi igazolására.

Lehet azért gondolom így,mert fiatal vagyok és majd 20 év múlva megvilágosodom.De ez tényleg így van?

Bizonyos dolgokra csak később fogok rájönni az életben.

Mondták már azt is,hogy sose mondd,hogy nem fogsz senkit sem soha megcsalni,majd 10 vagy 20 év házasság után mondd ezt,meg ilyeneket.

Mert én kamaszként nem tudhatom,hogy van-e gerincem,vagy nekem nem lehet véleményem?

Bírom ezt a felnőttkori teljes megvilágosodást.

amikor gerinctelen nők és férfiak(akiket elvileg tisztelnem kellene,de biztos nem fogom,őket legalábbis nem)a párjuk háta mögött ügyködnek úgymond,és úgy viselkednek mint az 5 éves óvodások,akiknek már van a kezükben egy játék,de nekik az új kell,de még véletlenül sem hagynák,hogy a régi játékkal egy másik kisgyerek játsszon,mindkettőt maguknak akarják önzőségből.

Csak ez egy 5 évesnek elnézhető de mondjuk egy 35 évesnek vagy egy 45 évesnek nem.

Tisztességes felnőttek ne vegyék magukra.

Mert hiszem azt,hogy több a rendes,tisztességes ember ezen a világon,csak az a kevés gonosz rossz aki van a világon hihetetlenül beleissza magát a köztudatba.

2018. ápr. 12. 12:40
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az egyesnek csak gratulálni tudok a tömör,velős,csodálatosan kifejtett és 100%-osan megalapozott válaszához.

Valaki írta a megcsalással kapcsolatban,hogy hagy élje mindenki az életét úgy ahogy akarja.

Ezzel maximálisan egyetértek,AKKOR ha azzal más életének nem teszel keresztbe.

Teszem azt,neked nincs jogod megcsalni a párod,mert az már nem csak a te életed,hanem a másik életével is szórakozol.

:)

2018. ápr. 12. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!