Miért akarják a felnőttek kioktatni a tiniket mindenben?
Papolnak néhányan össze-vissza,hogy így meg úgy éljük az életünket,meg a kedvencem amikor a felelősségvállalásról beszélnek miközben a környezetemben tapasztalom,hogy felnőtt emberek,akik simán lenéznek,mert kamasz vagy és tapasztalatlan,azok az emberek orrba-szájba csalják a párjukat/barátnőjüket/feleségüket.
Kioktatnak arról,hogy a felnőtté váláshoz az kell,hogy képesek legyünk teljes felelősséget vállalni az életünkért,tetteinkért,miközben ők maguk gusztustalan,sunyi módon felelősséget abszolút nem vállalva megcsalják azt,akit úgymond "szeretnek".
Ez mi már?
A kedvenceim azok a szülők,akik ahhoz eléggé érettnek tartanak,hogy főzzek,mossak,rendben tartsam a szobámat meg a házat,nyáron diákmunkát vállaljak,de ahhoz már nem vagyok elég érett,hogy elmenjek egy házibuliba,vagy ahhoz nem tartanak méltónak,hogy leüljenek velem megbeszélni,hogy mit gondolok egy-egy az egész család életét érintő kérdésről.
Tudom,hogy nem minden felnőtt ugyanolyan,csak olyan fura néhány ember képmutatása.
A legfájdalmasabb nekem,hogy gyerekként azt hittem,hogy minden felnőtt jó,hogy mindben meg lehet bízni,és pofára kellett esnem,mert nagyon sokan iszonyat gonoszak.
Kioktatnak az élet nagy dolgairól,miközben egész életükben semmit nem értek el,és csak a korukat tudják felmutatni bármi igazolására.
Lehet azért gondolom így,mert fiatal vagyok és majd 20 év múlva megvilágosodom.De ez tényleg így van?
Bizonyos dolgokra csak később fogok rájönni az életben.
Mondták már azt is,hogy sose mondd,hogy nem fogsz senkit sem soha megcsalni,majd 10 vagy 20 év házasság után mondd ezt,meg ilyeneket.
Mert én kamaszként nem tudhatom,hogy van-e gerincem,vagy nekem nem lehet véleményem?
Bírom ezt a felnőttkori teljes megvilágosodást.
amikor gerinctelen nők és férfiak(akiket elvileg tisztelnem kellene,de biztos nem fogom,őket legalábbis nem)a párjuk háta mögött ügyködnek úgymond,és úgy viselkednek mint az 5 éves óvodások,akiknek már van a kezükben egy játék,de nekik az új kell,de még véletlenül sem hagynák,hogy a régi játékkal egy másik kisgyerek játsszon,mindkettőt maguknak akarják önzőségből.
Csak ez egy 5 évesnek elnézhető de mondjuk egy 35 évesnek vagy egy 45 évesnek nem.
Tisztességes felnőttek ne vegyék magukra.
Mert hiszem azt,hogy több a rendes,tisztességes ember ezen a világon,csak az a kevés gonosz rossz aki van a világon hihetetlenül beleissza magát a köztudatba.
A megcsalasnak semmi koze a felelossegvallalashoz. Attol,hogy megcsalja a parjat ,meg lehet,hogy a gyerekere felelosseggel tud banni.
Ha rosszul erzik magukat egy kapcsolatban nem varhatod el,hogy maradjanak a p¡csajukon.
Gondolom nem kerik el az osszes penzt ,amit diakmunkaval keresel ,az meg termeszetes ,hogy segitesz otthon meg a szobad rendbeteszed ha mar te csinalsz ott kupit,nem hiszem,hogy a szuleid bemennek a szobadba legozni.
Jo ,hogy ovatosan engednek el bulikba mivel az o felelosseguk ,hogy mit csinalsz es nem tudhatjak biztosra hogy nem pialsz vagy drogozol.
Gonoszak😅 aztakvrva,azt irtad nem minden felnott ilyen,de megis ezeket irod...
Vannak gyerekek is ,akik embert oltek,azt miert nem irod le? Azok nem gonoszok?
A szuleid pl nem ertek el semmit? 😃 Csinaltak egy ilyen halatlan gyereket,es meg el is tudjak tartani,gondolom nem segelyekbol eltek.
Te biztos nem fogod azt tisztelni ,aki a "parjuk hata mogott ugykodik"? 😄 Honnan fogod tudni,hogy egy baratod nem csalta e meg a parjat? Akkor azzal is bunko leszel? Hadd elje az ember ugy az eletet ahogy akarja.
A legtöbben nem kioktatni akarnak, hanem nevelni. Akkor is, ha ők maguk nem mutatnak mintapéldát. Sőt, pont hogy azzal a céllal adják a tanácsokat, hogy te ne válj olyan felnőtté, mint ők. Hidd el, elég rossz tud az lenni, ha mondjuk úgy "nevelnek", hogy nem kapsz semmi építő jellegű tanácsot, erkölcsi irányelvet meg semmit. Oké, ez egy szélsőséges példa, de mondjuk ha úgy nősz fel, hogy apád alkoholista, anyád fűvel-fával csalja őt, téged ver mindkettő, közben meg mélyszegénységben éltek, akkor valószínűleg akaratlanul is összeszedsz mindenféle rossz szokást, mert ezt tartod normálisnak. Aztán majd valamikor felnőttként rájössz, hogy mennyi mindent rosszul csináltál, de akkor már nagyon nehéz ezekről leszokni. Nem lehetetlen, de nehéz és nem egy napig tart. A legjobb, amit ilyenkor tehet az ember az, hogy a fiatalabb generációnak átadja azt, amit neki nem tanítottak meg a szülei, hogy ők ne kerüljenek felnőttként ugyanebbe a helyzetbe.
És hidd el, az ember nagyon is változik. Felnőttként is. Teljesen jogosan mondják, hogy sohase mondd, hogy soha. Nem tudhatod előre, hogy milyen élethelyzetbe fogsz kerülni 5-10-20-30 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!