Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Te mit csinálnál, ha hirtelen...

Te mit csinálnál, ha hirtelen meggazdagodnál?

Figyelt kérdés

Például nyernél a lottón annyi pénzt, ami életed végéig elég lenne, nem kéne dolgoznod.

Természetesen itt már milliárdról van szó, bár tudom hogy többeknek lehet hogy már 100 millió is elég ehhez, azonban a kérdés lényege hogy annyi pénzed van, hogy a kisujjadat sem kéne mozdítani, tehát több milliárdról van szó, ami már tényleges anyagi biztonságot adna.

Nos, ha ennyi pénzhez jutnál az életed miben változna meg?

Folytatnád -e a jelenlegi iskoládat? Új tanulmányokat kezdenél -e meg? A jelenlegi munkádat/hivatásodat űznéd -e?

Az én megítélésem szerint egy nem-tudatosan élő embernek ennyi pénz egyenesen átok lehet. Egy tudatosan élőnek pedig áldás.

Ti hogy látjátok?

2018. márc. 31. 13:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Ja értem a visszaadásnál mire gondolsz. Hát nem,én nem pátyolgatnék tanítanék senkit,nem csinálnék éttermet se. Esetleg valami alapítványi szervezetnek adományozok pénzt ami szimpatikus,beteg gyerekeknek állatvédelemre ilyesmi,de én nem folynék bele komolyabban ,vannak erre megfelelő emberek akik ezt jobban tudják.
2018. márc. 31. 14:33
 12/35 A kérdező kommentje:

Valószínűleg még fiatal vagy, azért nem érted a dolgot.

Te csak egy élet egy aspektusát helyezed előtérbe, az pedig a szórakozás. Kell hogy legyenek ennél sokkal mélyebb dolgok is. Hisz csak úgy fogod teljes az élet.

Komolyan, ha meghalsz büszke leszel magadra, hogy csak szórakoztál és nem csináltál semmi hasznosat?

2018. márc. 31. 14:35
 13/35 A kérdező kommentje:

Az adományozás számomra nem jelenti azt, hogy visszaadni.

Az adományozással lehet hogy úgy tűnik, hogy sokat érsz el, de valójában abszolút semmit. Adományozni a lehető legegyszerűbb, legkönnyebb. Persze így megnyugszik a szíved, hogy te is adtál valamit, és gyakorlatilag becsapod magadat, hogy mást nem is kell tenned.

Azt is szokták mondani, hogy azzal hogyha adsz egy hajléktalanak pénzt, azzal pont hogy fenntartod a hajléktalanságot.

2018. márc. 31. 14:38
 14/35 anonim ***** válasza:

A deák téren, kossuth téren,boráros téren, blahán ingyen kaja osztást rendesznék. Nem a csöviknek, hanem mindenkinek!

De csak szimplán azért, h példát mutassak a közpénztolvajoknak. A maradék zsetonból vennék egy berettát :D

2018. márc. 31. 14:49
 15/35 anonim ***** válasza:
Ugyan azt csinálnám mint most, csak 8 órával tovább.
2018. márc. 31. 14:54
 16/35 anonim ***** válasza:
Lazulnák, aprítanák. Geráppááááá!
2018. márc. 31. 15:03
 17/35 anonim ***** válasza:
Értem kérdező mire akarsz rámutatni,még az is lehet hogy 10-15 év szórakozás után megváltoznék és kitalálnék valami nagy tervet de azt most még nem tudhatom mit. Előbb meg kell nyernem a milliárdot hogy kiszórakozhassam magam önfeledten és megtudjam kinek akarok segíteni vagy mit akarok támogatni :D
2018. márc. 31. 15:04
 18/35 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, miért lenne nekem átok a nyeremény?? Azért mert szarok a vadidegen emberekre es csak magamra meg a csaladomra koltenek?? Azért mert nem akarnek milliardoskent is dolgozni?? Hisz úgy se lenne értelme mert kva sokat kamatozik egy ekkora nyeremény, a maffiás sztori pedig tényleg igaz. Nem egy mesevilagban élsz ahol minden szép es jo ha nem jól kevered a kártyákat tényleg lecsapnak rad. En inkább azzal foglalkoznék hogy ez ne kovetkezzen be, nem munkával meg adakozással.
2018. márc. 31. 15:26
 19/35 anonim ***** válasza:
Egy részéből vennék ingatlanokat, gyönyörűen felújítanám, berendezném, kiadnám. Egy nagyobb részét befektetném. A maradékból pedig elkezdeném azt csinálni, amit szeretnék, tanulnék, és ha nem jön be, legalább nem vesztettem sokat.
2018. márc. 31. 15:27
 20/35 anonim ***** válasza:
Hülye kérdezo mindenkinek beirkalja neked is atok lenne a nyeremény, meg neked is:D Aki megnyeri az hagy dontse mar el hogy hogyan akar élni. Ha egyáltalán meg lehet meg nyerni ezt a szart es nem az államnak adjak oda a pénzt.
2018. márc. 31. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!