Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyedül hogy lehet külön...

Egyedül hogy lehet külön költözni a szülőktől ilyen albi árak mellett? Ötletek?

Figyelt kérdés

26 éves leszek idén.

Nagyon szeretnék külön költözni,mert vannak terveim.

De sajnos a fizetésem kevés egy külön lakáshoz.Leginkább kertes házba szeretnék menni,kutyás terveim vannak.

Tavasztól őszig 140-170 ezer ft környékén keresek.

Ősztől tavaszig meg 100-130 ft körül.

Sajnos itt a városban 100-120plusz rezsi csak egy lakás :(

Munkahelyet váltani nem szeretnék,mellesleg idáig ez a legjobban fizető munkahelyem.Meg szakmámban vagyok.

Már erősen gondolkozok,hogy nem a városban hanem vmi más,szomszédos városban próbálkoznék,de sajnos ahol meg jó áron lenne ott meg a környék nem túl biztonságos.

Ha kapcsolatban lennék egyszerűbb lenne,mert akkor megoszlanának a ktg-ek.

2018. márc. 25. 13:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

21 évesen elköltöztem, mert MUSZÁJ volt.

120-as fizetésből. Hát, nem volt sétagalopp, egy pici garzonban éltem, ami végülis jó volt, de néha hó utolsó hetében párizsis zsömlét ettem csak.

Ám minden nélkülözés ellenére megérte, otthon előbb-utóbb felkötöttem volna magam :(

2018. márc. 25. 15:06
 12/21 A kérdező kommentje:
Más a muszáj :/ azért szerencsére nálam itthon minden rendben van. De szeretnék önálló lenni,meg a kutyás terveimet csak külön tudom megoldani,mert ez a lakás alkalmatlan vagyis inkább azért,mert 4.lakunk,lift nélkül.
2018. márc. 25. 15:17
 13/21 anonim ***** válasza:
Ilyen fizetéssel lakótárssal tudsz összeköltözni, viszont akkor nem tudsz félrerakni, max ha mellékállással kiegészíted, úgy pár száz év múlva összejön egy saját lakásra. Nyilván ez túlzás, viszont igen.. nehéz dolog hátszél nélkül. Viszont ennek ellenére lehet megpróbálnám, mivel az ember a konfortzónájában nehezebben kap szikrát. Lehet külön élve olyan dolgok pattannak ki a fejedből, amikkel előbb eléred a célod. A kényszer nagy úr.
2018. márc. 25. 15:22
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen jó lenne egy kis támogatás,de anyumék nem tudnak támogatni,annyira jól nem állnak anyagilag.Annak sem látom értelmét,hogy elköltözzek,hogy aztán kajára sem marad,mert az albi elvisz mindent.

Rakok félre,aztán lesz ami lesz. Megpróbálok vmi kis mellékest nézni egy otthoni munka lenne a legjobb mellékes.De megbízható sehol sincs sajnos.

Hátha hamarosan a szerelem is rám talál :D Aztán úgy egyszerűbb lesz.

2018. márc. 25. 15:45
 15/21 anonim ***** válasza:
5%

"Munkahelyet váltani nem szeretnék"

Nem az ország élhetetlen, hanem te.

2018. márc. 25. 16:13
 16/21 A kérdező kommentje:

haha, eddig 50-80 ezres fizetésű munkahelyeim voltak, hiába akartam én többet keresni nem vettek fel ahol több volt a fizu, mert több éves tapasztalatot mindenhol elvártak vagy képesítést. Most ahol vagyok messze a legjobb munkahely fizetést tekintve is. Nem hagyom itt,mert tuti csak olyan munkát találnék ahol kevesebbet lehet keresni,abból meg elég volt itt legalább 100 ezer ft felett keresek.

Néha nézegetek milyen melókat kínálnak,de 200 ezer ft-ot sehol nem adnak max vendéglátás meg egyéb gürizős munkahelyen. Vagy ami szakmákhoz kötöttek.

Igen is az ország élhetetlen,mert a fiatalokat lehetne támogatni,akár lakásvásárlás terén is. Vagy bárhogy máshogy. Csak kicsit könnyebb legyen az elindulás.

Albérlet árak is elvannak szállva elég szépen.

Elég sok ismerősöm 100-150 ezer ft-ot keres,van aki diplomás még is egy gyárban sinylődik 165 ezer ft-ért,mert nem talált jobban fizetőt.

2018. márc. 25. 16:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Én kénytelen voltam elköltözni, mert a szüleimtől 180 km-re találtam egy olyan lehetőséget, amivel úgy voltam, hogyha felvesznek, akkor mennem KELL.

Felvettek.

Az albérlet árak Budapest környékén akkor kezdtek el rohamosan felfelé menni. 80-100 ezer volt egy albi, így inkább agglomerációba mentem lakótárssal 50+rezsiért. A fizetésem nettó 150 volt. Ha egyedül laktam volna ott, akkor maradt volna a kötelezőek után kb. 30 ezer forintom megélni. :)

A fizetésem szépen lassan nőtt, illetve idő közben rátaláltam a páromra is. A lakótársam pont költözni akart, kézenfekvőnek tűnt, hogy a párom költözik a helyére. Éldegéltünk így együtt egy évig, spóroltunk és közös lakásba költöztünk.

Mostmár egyébként a fizetésem több mint a duplája a kezdőnek. Ketten ennyit betéve a kasszába fejenként, egész jól elvagyunk.

Valahol el kell kezdeni, ha helyben nem megy, akkor tovább állni. Mielőtt eljöttem volna a szüleimtől 64 ezer forintot kerestem diplomával. Nem keveset adtam fel azzal, hogy eljöttem onnan. Köztük az akkori páromat is, aki kijelentette, hogyha megyek, akkor vége. Eljöttem. Viszont a mai napig nem bántam meg, hogy így döntöttem!

2018. márc. 25. 22:17
 18/21 anonim ***** válasza:

Majd mindjárt megkapod a selfmade "minden magamnak köszönhetek" emberektől, hogy "nem sírni kéne, hanem tenni érte".

Nekem is muszáj volt, tanulmányok miatt koliba mentem 200 km-ről, de a koli élhetetlen volt (volt hogy nem volt fűtés, nem takarítottak, és azt is nehéz elviselni, hogy 0-24-ben össze vagy zárva egy emberrel, akkor is, ha jól kijöttök), úgyhogy egy rossz hírű környéken bérelek egy félszobát. Nem nagy, nem szép, de van magánszférám, és nem a diákfizetésem egészét vitte el (diákként 100-130-at kerestem, egy garzon annyi lett volna), csak a felét, illetve meleg van és a lakótársaim is igényesek szerencsére. Attól, hogy a környék nem biztonságos, én is féltem (vékony vagyok és lány), de egyáltalán még csak csúnyán se nézett rám senki.

Most meg, hogy teljes állásban dolgozok, inkább maradok még itt 2-3 évet, élek olyan szerényen mint egyetemista koromban, és melózok orrvérzésig, hogy minél előbb tudjak önerőt gyűjteni, mert inkább fizetném a saját lakásom törlesztőjét mint a lakbért életem végéig.

Ha szabad tudni, milyen szakmával keresel ennyit? Arra nem gondoltál, hogy átképezd magad olyan szakmára, ami többet hoz a konyhára? Én jelenleg nem a szakmámban dolgozom, a nyelvtudásommal helyezkedtem el egy multinál. Néha unalmas, néha fáj nézni, hogy a volt szaktársaim karriert építenek, de nagyon jól fizet, a szakmámban kezdőként nem keresnék ennyit. Az álommunka pedig vár pár évet, amíg nem gyűjtök elég pénzt.

Nem hiszem, hogy normális dolog Európa közepén 2018-ban, hogy bármilyen szakmával, vagy akár már a tanulmányaid alatt ne tudj emberhez méltó körülmények közt élni, de ez van sajnos.

A másik, hogy ha én nem akarok most kapcsolatot, vagy esetleg olyan ronda nő vagyok hogy bottal nem piszkálnak a férfiak, akkor dögöljek meg az utcán? És akkor már nem is említettem, hogy mi van, ha te a barátnőddel elköltözöl albérletbe, és valamelyikőtök beteg lesz, megsérül, szakítotok.

2018. márc. 26. 02:18
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem kell utcára menni, de evidens, hogy párosan könnyebb, avagy hogyha megosztotok egy költséget, akkor egyszerűbb az ember dolga. Tökmindegy, hogy a pároddal osztozkodsz, vagy lakótárssal. Természetesen kényelmesebb egy párral, akit szeretsz és teljesen más érzés vele közös otthonba hazamenni, mint egy random lakótárssal. Ugyanakkor azt gondolom ez nem csak Magyarország szintű probléma. Máshol sem igen laknak egyedül a fiatalok, mert ritkán tehetik meg.

Minden kezdet nehéz, én is éltem majdnem 3 évet lakótárssal, de kibírtam és ma már nagyon örülök annak, hogy e mellett döntöttem ahelyett, hogy otthon maradtam volna a langyos vízben. Az is tény, hogy még mindig nem élnék saját lakásban, ha nem találtam volna rá a páromra, ugyanis kettőnk megtakarítása kellett az önerőre. Nagyon nehéz és az ember egyre kevésbé türelmes, de nem kivitelezhetetlen! Hajrá!

2018. márc. 26. 09:01
 20/21 A kérdező kommentje:

Kutyakozmetikus vagyok,alkalmazottként melózok.

Saját vállalkozás 1-1,5 millió plusz míg be nem indul mínuszos. Az most felejtős.

Imádom ezt a szakmát mindenkori vágyam volt ez.

Más nem igazán érdekel,mást nem tudnék dolgozni. Míg össze nem jött a tanfolyamra való addig dolgozgattam össze vissza mindent. Takarítástól rosszul voltam,nem azért mert annyira nagy asszony vagyok,hanem nem fizették meg és úgy bántak velem mindenhol mint vmi utolsó hajléktalannal. Gyárban robotolni kellett fizetés itt is kevés,túl órát nem fizettek,éjszaki pótlék nem volt.. szabadnapon is behívtak mert vki lebetegedett.. tervezni semmit nem tudtam.

Irodán is dolgoztam,de 8-9 óra gép bámulás sok volt,meg egyszerűen megbolondultam,hogy ülök a gép előtt egész nap.

Fotózásokat szoktam bevállalni ha felkérnek ismerősök. Abból is bejön egy kis plussz pénz. Gondoltam erre is jobban rámegyek és hírdetem magam. De ahhoz is,hogy komolyabban nyomjam és tényleg minőségo fotókat csináljak többet kérjek kéne néhány objektív,derítőlap,reflektor stb. Nem két fillérek ezek sem :/

Most lesz egy hosszabb távú fotós projektem amiből lesz egy kis pénzem.Majd akkor megpróbálok pluszba a fotózásra rámenni.

Szoktam kutyanyírást itthon is bevállalni maszekba az is plusz olyankor.

2018. márc. 26. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!