Ennyire gyomorforgatóan kevés pénzből mégis hogy tudnak megélni? 600-700 forintos vegyes, vagy forgó felvásárlási árak mellett KINEK éri meg méhészkedni? Ebből még le kell vonni a rengeteg költséget is!
De utolsó, az a baj, hogy "rendes áron" (háztól, vagy piacon) nem veszik! Bár vennék, de kevesen vannak nagyon...
Vagy?... (Ha tudtok valamit, most jöttök Ti!)
Itt 3000 forint egy kiló méz. Ez már annyi, hogy ha felszorzod egy kaptár éves termésével és a kaptárok számával, akkor annyi pénzt kapsz, amiből _nagyon szerényen_ éppen meg lehet élni.
Hát igen.sokan azt hitték milliomosok lesznek a méhészetből...32.éve méhészkedem,13évesen kezdtem.a Mesterem mindig mondta: a méz nem a tied mert a méhe csak kölcsönadja neked.
Grazban dolgozom,5nap itt 2nap otthon.60kaptár méhem van,nem vándorlok,igaz a kinnti munka miatt csak vegyes mézem van,nincs időm,energiám lepörgetni akác előtt,segitségem meg nincs.nekem a 8napos hét lenne az igazi :))) 2014 óta cukrot se kapnak a méheim,igazi mézen élnek.
Itt Grazban szállitok,6euro 1kg virágmézem.a vevőim 80%-a magyar.ingyen kiszállitom 10-15km-en belül.Vagy össze egyeztetjük hogy ha valakinek csak 1kg kell akkor bevárok 3-4-5 rendelést és túrában viszem ki.
Egy a lényeg,a magyarok szeretik a mézet,és meg is fizetik,persze kinnti 1500 nettoból...átlag vevő évi 5-20kg mézet vesz tőlem.október-március között a kb 1500kg-os termésem elfogy,felét egy kinai étterem veszi át a magyar felvásárlási ár duplájáért.a vicc hogy a kinai is kristálycukormentes igazi mézet kér :DDDD a lényeg,nekem ennyi bőven elég,néha sok is,a tisztességes hasznom megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!