Miért nem csak a kérdező pontozhatja a válaszokat?
Nem értem ezt az egész pontozósdit.
Felteszek egy kérdést, amire érkeznek válaszok, amik számomra vagy hasznosak vagy nem hasznosak. Én tettem fel a kérdést, szóval egy válasz csak számomra lehet hasznos vagy nem-hasznos. Akkor miért nem csak én pontozhatom a válaszokat?
Most mégis milyen az már, hogy én felteszek egy kérdést, aztán az egyik válaszadó lepontozza a másik válaszadó válaszát, hogy szerintem az az én kérdésemre nem hasznos...
1. Lehet a válaszadó nem ért hozzá, hülyeségeket ír.
2. Ez a GYAKORI kérdések, tehát attól még hogy te tetted fel a kérdést a válaszok mindenkinek szólnak akinek ugyan ez vagy nagyon hasonló a kérdése.
Mert vannak emberek, akik csak azért tesznek fel kérdést, hogy valaki sirassa őket, és támogatást/sajnálatot kapjanak, az esetleges ellenvéleményt vagy tanácsot pedig lepontozzák, az agresszívebbek meg cuki privát üzenettel honorálják. Biztos találkoztál már kérdéssel a Bombanőstől, a Munkaügyistől, meg még vannak időszakosan felbukkanó hülyék.
De ha nem itt, hanem az egészség kategóriában teszel fel kérdést, és senki nem pontozná a választ, akkor nem biztos, hogy lenne akkora szerencséd, hogy valaki vegye a fáradtságot kifejteni, miért írt baromságot az első válaszoló (azért a zöld/piros kezet megnyomni sokkal kisebb erőfeszítés, mint írni egy komplett cáfolatot), akkor annak sokkal súlyosabb következménye is lehet, mint egy esetleges rossz tanácsnak.
Szerintem jó ez a pontozásos rendszer, hiába vannak, akik arra élveznek, ha indokolatlanul lepontoznak másokat, azért csak működik a társadalom önszabályozó metódusa. Ha pl. krízisen mész keresztül, és kiteszel egy kérdést, én meg azt írom válasznak, hogy kösd fel magad a diófára, hamarosan 0%-on leszek, attól még a válaszom ott lesz, de legalább látod, hogy az álláspontommal senki nem ért egyet, tehát valószínűleg én beszélek hülyeséget és nem az a megoldás, ha felkötöd magad a diófára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!