Az állásinterjún elmondanád a negatív dolgokat is, vagy elhallgatod?
Csak akkor mondod el, amikor rákérdeznek?
Például hogy miért küldött el a főnököd az előző munkahelyedről.
Mit mondasz, amikor megkérdezi a kérdező, hogy miért szeretnél a cégnél dolgozni?
negatív dolgot ne mondj, előző helyeket ne szidd soha!
Miért akarsz itt dolgozni?
- az előző helyen nem láttad a fejlődés lehetőségét és itt úgy gondolod meg van a lehetősége.
Szokás feltenni: Mi a jó és a rossz tulajdonságod,hibád?
Jó: figyelmes vagy stb
Rossz: néha a túlzott precizitás lassúvá tesz.
(ez egy rossz dolog, de mégis jó is van benne:) Ilyesmi.
Sok hasznosat találtam itt.
Az előző munkahelyedet ne szidd, még ha mindenben igazad volt is. Az interjúztató arra is keresi a választ, hogy mennyire leszel szolidáris a leendő munkahelyedhez. Békétlenkedőnek tűnő emberre nincs szüksége.
Mondd, hogy nem láttad a jövődet az előző cégnél.
Informálódj a megpályázott munkahelyedről, csöpögtesd el, hogy utánanéztél a cégnek. Készülj Te is 1-2 kérdéssel. Mondd, hogy itt véleményed szerint jobban tudsz fejlődni.
Gondolkozz az interjúztató fejével. Milyen embert kell neki halásznia a cégnek? Próbálj meg egy ennek megfelelő, érdeklődő, nyitott embernek látszani, de őszintének is kell tűnni. Hibáidról is kérdezni fog, az előző jól írta a precizitásra való törekvést, az jól hangzik:)
Kérdés, hogy milyen értelemben negatív.
Hazudni nem hazudnék, mert az úgyis kiderül... de ha saját hibából küldenek el, akkor próbálnám tompítani. "Nem úgy gondolta az előző főnököm, hogy illek a csapatba", "Hozzáállásbeli különbségek voltak".
Amennyiben nem az én hibám volt, akkor sem teljesen odamondósan tenném, ott is tompítanám. Pl. amikor előző munkahelyemen, ahol gyakornok voltam, a volt főnök ott akart tartani úgy, hogy nem volt elég pénz a cégben (számított anyagi támogatásra, amit nem kapott meg), és azt mondta, "EGY KICSIT" tudna fizetni, akkor elhúztam a retekbe, mert 1) nem fogok olyan helyen dolgozni, ahol nem tudom pontosan, mennyit keresek, 2) alig volt pénz és egy pénzügyest is kellett felvennie, tehát a kicsi az hitelfelvétel nélkül reálisan olyan havi 10-20e lett volna... na ezt így nem adtam tovább egyik munkahelyemen sem. Hanem úgy, hogy "Nem tudtam ottmaradni megváltozott munkakörülmények és a bizonytalan jövő miatt".
Miért szeretnék a cégnél dolgozni? Erre, ha tényleg azért jelentkeztem oda, mert ott akarok dolgozni, azonnal tudom a választ. Ha csak azért, mert meg kell élni vmiből, akkor:
- munkahely, ahol gyakorolhatom a nyelvtudásomat
- utánanéztem a munkahelynek, és örömömre szolgálna, ha egy ilyen fiatalos csapat / nagy nevű cég / családias cég tagja lehetnék
- itt nagyobb szakmai fejlődést, kihívást látok a szemeim előtt
ilyesmikből válogatnék
A miért küldött el a főnökre két jó válasz van: gazdasági okokból vagy személyes ellentét
Engem azért küldtek el 26 évesen, hogy a helyemre vegyen egy 20 éves pályakezdőt, akire van támogatás.
Kamuzni nem szabad, diplomatikus rövid választ kell adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!