Miért nincs önbecsülése a lányomnak? Aggódjak?
Én majdnem annyi idős vagyok, mint a lányod, remélem nem baj, hogy gyerekként válaszolok.
Én 12-14 éves koromban nem tudtam elfogadni magam. Semmi önbizalmam nem volt, amikor a tükörbe néztem, azt mondtam, hogy ronda vagyok, olyan furcsának láttam a fejem és ráadásul több pattanásom is volt, a hajammal sem voltam megelégedve, sem a fogaimmal (ferdék), se semmivel. Most már (15 éves vagyok), nem azt mondom, hogy teljesen magabiztos vagyok, de azért javult a helyzet, magától. Kicsivel több önbizalmam van. Nem kerülöm a tükröt, nem látom magam rondának. Egy hatalmas szépségnek sem, de szerintem nem vagyok csúnya, sőt, átlagos módon szép is vagyok. Persze zsíros hajjal, pattanásosan, béna ruhában én sem vagyok szép, de egyébként igen. Nekem a pattanásaim vették el az önbizalmam, most már kevesebb van, de használok alapozót, korrektort vagy valamit, ami elfedi, ez nekem sokat segített, kozmetikusnál is voltam. A hajamat pedig 2 naponta mosom, mert az is zavart, amikor úgy kellett iskolába mennem, hogy fel van kötve, mert úgy rondának láttam magam. A fogaim még mindig ferdék, de lesz fogszabályzóm és addig is nem érdekel, majd egyszer szép lesz.
Szerintem kérdezd meg a lányodat, hogy mi nem tetszik magában, miért mondja, hogy csúnya? Hátha lehet segíteni rajta.
De egyébként tinédzserkorban ez normálisnak mondható, szinte egyik fiatal lány sincs megelégedve magával (de még a nők sem). Szerintem majd kinövi ezt az időszakot és később remélhetőleg több önbizalma lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!