Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincs önbecsülése a...

Miért nincs önbecsülése a lányomnak? Aggódjak?

Figyelt kérdés
Van egy 16 éves lányom. Mindene megvan: a szülei szeretik, tesó és barátok. Szép élete van, rendes hátterekkel. Nem mondom, hogy modellnek való, de nagyon szép kislány. Mutatós az arca, szép hosszú haja van, nem duci és általa választott trendi ruhákban jár. Mégis csúnyának tartja magát, de miért? Minden képet utál magáról, feltűnően kerüli a tükröt és ha esetleg én vagy az apja mondjuk neki hogy "Milyen szép vagy!", rögtön visszavág egy unott arccal, hogy "Ne hazudj! Tudod jól, hogy ronda vagyok!" Semmi önbecsülése, pedig családi szempontból semmi baj sincs. Amitől a legjobban félek, az anorexia. Hallottam, hogy már a rendes szülői háttér ellenére is lettek lányok anorexiások. Szerintetek aggódjak, vagy tudjam be egyszerű tini dologként?

#anorexia #tinédzser #önbecsülés #önbecsüléshiány tini
2018. márc. 2. 17:04
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm azoknak, aki segíteni próbáltam és rendes válaszokat adtak. A többieknek meg remélem, jót szorakoztak. Kaptam segítséget privátban, akinek nagyon hálás vagyok. Sajnálom, hogy az emberek nem tudják jól kihasználni ennek az oldalnak a lehetőségeit.
2018. márc. 3. 19:58
 12/12 anonim ***** válasza:

Én majdnem annyi idős vagyok, mint a lányod, remélem nem baj, hogy gyerekként válaszolok.

Én 12-14 éves koromban nem tudtam elfogadni magam. Semmi önbizalmam nem volt, amikor a tükörbe néztem, azt mondtam, hogy ronda vagyok, olyan furcsának láttam a fejem és ráadásul több pattanásom is volt, a hajammal sem voltam megelégedve, sem a fogaimmal (ferdék), se semmivel. Most már (15 éves vagyok), nem azt mondom, hogy teljesen magabiztos vagyok, de azért javult a helyzet, magától. Kicsivel több önbizalmam van. Nem kerülöm a tükröt, nem látom magam rondának. Egy hatalmas szépségnek sem, de szerintem nem vagyok csúnya, sőt, átlagos módon szép is vagyok. Persze zsíros hajjal, pattanásosan, béna ruhában én sem vagyok szép, de egyébként igen. Nekem a pattanásaim vették el az önbizalmam, most már kevesebb van, de használok alapozót, korrektort vagy valamit, ami elfedi, ez nekem sokat segített, kozmetikusnál is voltam. A hajamat pedig 2 naponta mosom, mert az is zavart, amikor úgy kellett iskolába mennem, hogy fel van kötve, mert úgy rondának láttam magam. A fogaim még mindig ferdék, de lesz fogszabályzóm és addig is nem érdekel, majd egyszer szép lesz.

Szerintem kérdezd meg a lányodat, hogy mi nem tetszik magában, miért mondja, hogy csúnya? Hátha lehet segíteni rajta.

De egyébként tinédzserkorban ez normálisnak mondható, szinte egyik fiatal lány sincs megelégedve magával (de még a nők sem). Szerintem majd kinövi ezt az időszakot és később remélhetőleg több önbizalma lesz.

2018. márc. 4. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!