Miért nincs önbecsülése a lányomnak? Aggódjak?
Lehet valaki elvette az önbecsülését (bár ilyen korban szoktak hasonlókat mondani lányok), pl. kortárs bántotta amiről szülők nem feltétlenül tudnak, vagy pedig öntudatlanul hasonlítja magát bizonyos emberekhez, vagy média-celebekhez.
Fájdalmasan konstatálja hogy "én nem lehetek olyan" és ez ilyen módon nyilvánul meg... Sokminden lehetséges.
A kérdező kommentje:
Nagyon rajong egy Idolér. Lehet ennek köze?
Nagyon jó lenne, ha nem írnál ki anyukád nevében kérdést. Tudod egy felnőtt ember meg tudja különböztetni a kamaszok fogalmazását egy másik felnőttétől. Nyugodtan kiírhatod egy névtelen oldalon egyes szám első személyben a gondodat.
Az a gond a külső, kinézet is egy verseny lett, van aki fel tudja venni a lépést olyanokkal akik csak minimálisan festik magukat, mégis mintha meséből lépett volna ki az illető, és ugyebár ezeket követik, legyen az énekes, sztár stb, csak egy átlag ember azt látja ebből hogy Óóó én is nézek ki így, ha felöltözök, megcsinálom a hajamat, csak azt nem nézik hogy erőn felül próbálnak magukból mindent kihozni, és ez vezet ilyen önértékelési gondokhoz.
Nekem is vannak példaképeim fiatal férfiként, még sem hozzájuk mérem magam, mert nem ugyanazon genetikával rendelkezünk.
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!