Szerintetek az "Alina" (Áliná) nevet lehet adni egy magyar kislánynak is? Ezt a nevet szeretnénk adni a lányomnak.
Figyelt kérdés
2015. jún. 4. 20:49
1/11 anonim válasza:
Szerintem igen, feltéve, hogy a vezetéknévhez is illik.
2/11 anonim válasza:
Igen, én ismerek egy Alina nevű lányt.:) Nagyon kedves.:) Bár úgy mondják a nevét, hogy Alina, nem Áliná. De lehet, hogy valahol máshogy ejtik.
3/11 anonim válasza:
Júniusban van azt hiszem Alina névnap.Angol név amúgy.Mivel magyar naptárban is szerepel,ezért magyarul ejtjúk,mem pedig á-val.Bocs,de úgy nagyon cig@nyosan hangzik egy magyartól.
6/11 anonim válasza:
Jé,tényleg!!! :))) Azt hittem angol.Tanultam ma is valamit.:)
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm.. :D
Hát szerintem illik a vezetéknevünkhöz.
2015. jún. 6. 10:54
8/11 anonim válasza:
Nekem is tetszik ez a név! Én 2 Alina nevű kislány ismerek (egyik kb. 12 éves, másik kb. 5) és egyik sem roma! Ja és természetesen nem Álinának ejtik, hanem Alinának :D Én csak azért nem adnám a lányomnak ezt a nevet, mert a barátom Bódi vezetéknevű (DE MAGYAR!!!), viszont így, hogy Bódi Alina, már elég meredek lenne :D Ha a vezetéknév nem túl romás, akkor simán mehet az Alina, máskülönben full romának fogják nézni a suliban a kislányt (romaszerű vezetéknévvel)...
9/11 anonim válasza:
Elnézést román... Romát olvastam. A lényeg ugyan az, ha a vezetéknév Lakatos, Horváth, Rézműves, Bódi stb, akkor szerintem ne... :D
10/11 anonim válasza:
Érdekes, hogy egyesek honnan veszik itt azt, hogy az Alina román név. Én úgy tudtam, hogy ez egy orosz név. Mindenesetre, a Wikipédia ezt írja: Az Alina az Adelina angol eredetű női név rövidülése, valamint az Albina, Akilina nevek orosz becézője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!