Miért kell tolerálni a saját hibájából másokat lehúzó személyt?
Általában nem a személyt támogatják, hanem azokat akiket a személynek kéne támogatnia. Aki nem dolgozik az manapság már nem nagyon kap támogatást, még az sem akinek szüksége van rá.
Pl ha megszült egy (vagy több gyereket) és a gyereket nem támogatod, akkor most az egész nap kocsmában ülő szülővel vagy a gyerekkel toltál ki jobban?
Értem én hogy nem tökéletes a rendszer, és lenne mit javítani, de akkor is ez a helyzet. Szerintem nagyobb baj a közmunkaprogram.
1. valaszolonak igaza van, tenyleg nem tolerancia ez, hanem csak a nemtorodomseg. most az alkoholon tul a te tobbi peldadra: szerinted ki fog odamenni a szomszed 5 gyerekes, aluliskolazott, segelyen elo, soha nem foglalkoztatott kisebbsegi kismamahoz, hogy ugyan milyen alapon tudja megindokolni az uton levo, 6.gyereket?
na latod.
Felesleges energiánkat arra vesztegetni, hogy mások életét kritizáljuk úgy, hogy ők igazából nem okoznak terhet nekünk, csak bosszantóak.
Ezt az energiát inkább fordítsuk arra, hogy a magunkban és környezetünkben harmóniát teremtsünk.
Erre van a magyar mondás is, hogy "Mindenki seperjen a maga portáján."
Voltaire híres tanító kisregénye a Candide is azzal végződik, hogy "Mi csak műveljük a kertünket" (Időutazó főhőse minden energiájával a világot jobbá akarja tenni miközben változnak a történelmi korok és helyszínek. Ebbe többször majdnem belepusztul, mégsem kap érte sok köszönetet. Aztán rájön hogy helyette sokkal jobb, ha ő is saját harmóniájára törekszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!