Mi a véleményetek a "kutyám a gyerekem" és a "gyerekem a szerelmem" típusú emberekről? Bővebben lent.
Lehet kicsit hosszú lesz, ezért előre elnézést. :P Régóta foglalkoztat már ez a kérdés, most kíváncsi vagyok másnak mi a véleménye.
Először a kutyás dolog. Konkrét példa: van egy ismerősöm akinek van egy kis termetű kutyája. Az még ok hogy öltözteti ez már nem olyan nagy dolog manapság. De... Ha feltesz róla képet a facebookra általában olyasmi a cím, hogy "kislányommal" vagy "az én gyönyörű kislányom". Az rendben van hogy imádja a kutyát. Én is szeretem a kutákat. :) De akkor már szépségem, egyetlenem, mindenem, akármi... De könyörgöm, nem a gyereke! Nem ő szülte. Nekem hangzik csak hülyén egy állatról úgy beszélni mintha te hoztad volna világra?
Másik: Kisfiú megszületik, anyuka írja is "életem szerelme" vagy "szerelmes lettem" és hasonlók. Értem itt is a rajongási szintet, csak hát na. Élete szerelme az akitől a gyerek van (jó esetben). Olyan szép kifejező a magyar nyelv. Miért kell ilyeneket mondani/írni?
Én is az örökbefogadott kölykömnek tartom az ebemet. :D
Úgy szeretem, mintha a gyerekem lenne. :)
Az állatos emberekről tudok nyilatkozni, én is ilyen vagyok.
Nyilván nem a gyerekem az állat, tisztában vagyok vele. De én tartom el, én vállaltam érte felelősséget, én viszem orvoshoz, én etetem,itatom, mosom a kis holmijait. Kicsit tényleg, mintha a gyereked lenne, nagy felelősség tud lenni az állattartás is.
A ruhák meg azért szükségesek bizonyos kutyáknál,mert rövid a szőrük és megfáznának ilyen hidegben.
Biztos van,aki divatból öltözteti őket, de legtöbbször ténylegesen van funkciója a ruhának, nem csak dísz.
Szerintem teljesen érthető, ha valaki így becézgeti azt, akit szeret. Nem kell szó szerint érteni.
Egyébként meg nem zavar, hogy ki, hogyan hívja a kutyáját vagy a gyerekét.
Valaki meg egy új cipőre vagy ruhára írja, hogy szerelmes lettem :D
Akinek a kutyája a gyereke és a gyereke a szerelme, annak a kutyája a szerelme, (fajtalankodás... még azon sem lepődnék meg egy ilyen embernél, ha tényleg a gyereke lenne a kutya).
Akinek meg csak a gyereke a szerelme, hát az is egy rendőrségi eset.
Nekem is a kölkeim az állataim, nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem én szültem...akkor is tudatában vagyok, amikor közlöm a kutyával, hogy kérjen enni az "apjától". :D hogy őszinte legyek pont nem érdekel kinek hogy jön ez le és ki mit gondol. Öltöztetni nem szoktam, egy német juhászon elég hülyén állna a Mici mackós rózsaszín ruhácska.
És szerencsére a faxbukon sem vagyok fent, így ezekből is kimaradok.
az en velmenyem az hogy aki a kutyajat macskajat tartja a szerelmenek az szanalmas
nincs is es nem is lesz haziallatom mert az allat nem a lakasba valo
apukam mondta mindig hogy csak a gyerek lehet az ember szerelme, lehet annyi felesege/szeretoje amennyit csak akar de a gyereke az resze az egeszen mas
en is igy gondolom, ha lesz gyermekem o lesz a szerelmem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!