Mi a véleményetek a "kutyám a gyerekem" és a "gyerekem a szerelmem" típusú emberekről? Bővebben lent.
Lehet kicsit hosszú lesz, ezért előre elnézést. :P Régóta foglalkoztat már ez a kérdés, most kíváncsi vagyok másnak mi a véleménye.
Először a kutyás dolog. Konkrét példa: van egy ismerősöm akinek van egy kis termetű kutyája. Az még ok hogy öltözteti ez már nem olyan nagy dolog manapság. De... Ha feltesz róla képet a facebookra általában olyasmi a cím, hogy "kislányommal" vagy "az én gyönyörű kislányom". Az rendben van hogy imádja a kutyát. Én is szeretem a kutákat. :) De akkor már szépségem, egyetlenem, mindenem, akármi... De könyörgöm, nem a gyereke! Nem ő szülte. Nekem hangzik csak hülyén egy állatról úgy beszélni mintha te hoztad volna világra?
Másik: Kisfiú megszületik, anyuka írja is "életem szerelme" vagy "szerelmes lettem" és hasonlók. Értem itt is a rajongási szintet, csak hát na. Élete szerelme az akitől a gyerek van (jó esetben). Olyan szép kifejező a magyar nyelv. Miért kell ilyeneket mondani/írni?
Az állatos dolgot nem értem, amikor ők apa meg anya és ott egy pincsi, mint "gyerek". De amúgy nem izgat.
A szerelem dolgot értem, pont ez a gyönyörű a magyar nyelvben. Itt nem romantikus vagy szexuális, hanem olyan eszméletlen nagy szeretet, hogy ez a szó rá.
Se állatom, se gyerekem, egyiket sem akarok.
Micsoda problémáid vannak. Amúgy én a cicámmal vagyok így, néha, amikor beszélek róla, nem azt mondom, hogy "Szederkével ez meg az történt", hanem "A kislányom amúgy ezt csinálta tegnap". Meg a családban nem azt kérdezzük egymástól, hogy "Megetettétek-e már a macskákat", hanem hogy "Kaptak már enni a gyerekek?".
Megnyugodhatsz, nem vagyunk retardáltak, tudjuk, hogy nem én szültem egyik macskát se, csak egyrészt poén, hogy így beszélünk róluk, mintha embergyerekek lennének, másrészt részemről ez a szeretetem kifejezése is, amikor kislányomnak hívom a kiscicámat, vagy amikor azt mondom magamra, hogy cicanyuka vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!