Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a "kutyám a...

Mi a véleményetek a "kutyám a gyerekem" és a "gyerekem a szerelmem" típusú emberekről? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Lehet kicsit hosszú lesz, ezért előre elnézést. :P Régóta foglalkoztat már ez a kérdés, most kíváncsi vagyok másnak mi a véleménye.

Először a kutyás dolog. Konkrét példa: van egy ismerősöm akinek van egy kis termetű kutyája. Az még ok hogy öltözteti ez már nem olyan nagy dolog manapság. De... Ha feltesz róla képet a facebookra általában olyasmi a cím, hogy "kislányommal" vagy "az én gyönyörű kislányom". Az rendben van hogy imádja a kutyát. Én is szeretem a kutákat. :) De akkor már szépségem, egyetlenem, mindenem, akármi... De könyörgöm, nem a gyereke! Nem ő szülte. Nekem hangzik csak hülyén egy állatról úgy beszélni mintha te hoztad volna világra?

Másik: Kisfiú megszületik, anyuka írja is "életem szerelme" vagy "szerelmes lettem" és hasonlók. Értem itt is a rajongási szintet, csak hát na. Élete szerelme az akitől a gyerek van (jó esetben). Olyan szép kifejező a magyar nyelv. Miért kell ilyeneket mondani/írni?

2018. jan. 20. 17:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezzel az ember azt akarja kifejezni, hogy "még annál is jobban szeretlek, mint a... " Vagyis a kutyánál: "Még annál is jobban szeretlek, mintha a gyerekem volnál". "Úgy szeretlek, mintha a gyerekem lennél". A gyereknél meg "úgy szeretlek, mintha a szerelmem lennél". Vagyis csak azt akarják kifejezni, hogy nagyon-nagyon szeretik őket.
2018. jan. 20. 19:06
 12/17 anonim ***** válasza:
44%

Az állatos dolgot nem értem, amikor ők apa meg anya és ott egy pincsi, mint "gyerek". De amúgy nem izgat.

A szerelem dolgot értem, pont ez a gyönyörű a magyar nyelvben. Itt nem romantikus vagy szexuális, hanem olyan eszméletlen nagy szeretet, hogy ez a szó rá.

Se állatom, se gyerekem, egyiket sem akarok.

2018. jan. 20. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:
57%
Azzal nincs bajom mikor valaki gyérekként kezeli a kutyáját. De mikor azt hallom valakitől hogy a gyereke a szerelme.. Hányinger. az ember a szerelmével szexelni szokott, nem megszülni- jó esetben. Egyből az ugrik be az ilyen szövegről hogy pedofil a ki beszél. Jó eséllyel csak bedumálom magamnak ezt, de engem zaklattak anno. A nevelőapám mindig azt mondta hogy a szerelme vagyok. Hányinger fog el ha ezt a szót használják egy gyerekre.
2018. jan. 20. 19:10
 14/17 anonim ***** válasza:
73%
Furcsának tartom, eleve itt általában nem csupán arról van szó, hogy így hívja, akár a kutyáját, akár a gyerekét, hanem az emellett tanúsított viselkedésük szokatlan, tehát sok esetben mikor így nyilatkoznak, agyondögönyözik őket, affektálnak, gügyögnek.
2018. jan. 20. 19:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda problémáid vannak. Amúgy én a cicámmal vagyok így, néha, amikor beszélek róla, nem azt mondom, hogy "Szederkével ez meg az történt", hanem "A kislányom amúgy ezt csinálta tegnap". Meg a családban nem azt kérdezzük egymástól, hogy "Megetettétek-e már a macskákat", hanem hogy "Kaptak már enni a gyerekek?".

Megnyugodhatsz, nem vagyunk retardáltak, tudjuk, hogy nem én szültem egyik macskát se, csak egyrészt poén, hogy így beszélünk róluk, mintha embergyerekek lennének, másrészt részemről ez a szeretetem kifejezése is, amikor kislányomnak hívom a kiscicámat, vagy amikor azt mondom magamra, hogy cicanyuka vagyok..

2018. jan. 20. 23:29
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én beszélni szoktam a macskámhoz. Ha rólam vagy a férjemről van szó, akkor úgy mondom neki, hogy apád/anyád...
2018. jan. 20. 23:35
 17/17 A kérdező kommentje:
23:29-es meg vagyok nyugodva. xD Köszi a válaszokat mindenkinek, most így már jobban megértem ezt a dolgot. :)
2018. jan. 27. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!