Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A karma azokat is megbünteti...

A karma azokat is megbünteti akik bosszút állnak valakin?

Figyelt kérdés

*Elméleti kérdés*

Tegyük fel hogy Jancsikát Peti a gyerekkorában bántotta, és később Jancsi megbosszulja Petit. Ugye Jancsinak ez volt a karmája.

De akkor Petit is meg fogja találni a karma?

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..

A #10 válaszadó ihlette a kérdést.

2018. jan. 20. 16:14
 1/9 Gál Zoé ***** válasza:
87%
Rossz a kategória. Az ezotériába kell tenni az ilyen kérdést!
2018. jan. 20. 16:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Honnan tudni hogy jogosan kapott e Jancsi ? És ha spontán unalmában stb verte le Péter ? Akkor az önvédelem jogos és a bosszú de 15-20 év múlva már érdekes ha ezen gyűlölködnek . De ez is lehet próba vagy sors vagy bármi . Az erőszak háború aljasság labilis terület azt elítélik holott a természet harcban áll mindenben . A kárszenvedés esetén sem tudni hogy az mostani tett ellenünk jogos e vagy sem ...
2018. jan. 20. 16:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Gál Zoé Az ok ami miatt ide tettem a kérdést, mert az ezotériában nem vennének komolyan az emberek.
2018. jan. 20. 16:36
 4/9 Gál Zoé ***** válasza:
61%
Akkor a kultúra és közösség - vallás kategóriába tedd! Ott komoly emberek vannak. Mondjuk a többség sajnos keresztény, de lehet, hogy a hinduizmusnak és a buddhizmusnak is van 1-2 híve.
2018. jan. 20. 16:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem igen - már ha jól értelmezem, amit a karmáról hallottam - "igen" alatt is azt értem, hogy a karma törvényének berkein belül, függetlenül attól, hogy a jelenség valóságos-e vagy sem.

Ez esetben Jancsinak az a vágya, hogy megbosszuljon valakit teremti az újabb karmát, Peti karmája meg nem Jancsika bosszújában teljesedik be, hanem olyasvalakitől, aki úgy bántja őt, ahogyan ő Jancsit (ő anno nem bosszúvágyból tette).

A karma nem egy büntető valaki, hanem egy a világban jelenlévő törvényszerűség, amit mi magunk teremtünk a vágyaink és cselekedeteink által (nem csak negatív lehet). Jancsi és Peti eltérő vágyból ártott a másiknak.

Én mondjuk nem igazán hiszek a karmában; olyat is hallottam róla, hogy minden tett már eleve egy-egy karma beteljesítése, így meg felmerül bennem a kérdés, hogy akkor ki és hogyan követhette el az első gaztettet (vagy jó cselekedetet). Persze ez is a tyúk és a tojás esete. Szerintem inkább arról van szó, hogy a vágyainknak, a tetteinknek nagyobb figyelmet szentelünk, mint más jelenségeknek, ezért ha valami ezzel kapcsolatos dolog történik velünk, akkor hajlamosak vagyunk összefüggést látni ott, ahol valójában nincsen. Akit meg ebben a szellemben neveltek, az még inkább összepárosítja, ha egy korábbi tettéhez hasonlót tapasztal saját magával szemben.

2018. jan. 20. 16:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Az élet egy körforgás, így a bumeráng effektus itt is működik.
2018. jan. 20. 19:59
 7/9 anonim ***** válasza:
A karma egy fogalom, amit önkényesen kezelnek az emberek. Nem egy fix, vizsgálható dolog, ezért fix válasz sincs a dologra. Egyesek szerint megbünteti, mások szerint nem.
2018. jan. 21. 01:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Valamelyik életben biztosan.
2018. jan. 21. 08:01
 9/9 anonim ***** válasza:
75%
Amiért bosszút forral az illető az az ő kamrája. Mindok egy példát, véletlenül belebotlok a szék lábába. Ennek a széknek az volt a rendeltetése, hogy jobban figyeljek hova lépek, de bosszút állhatok, és felaprítom tűzre a széket, de ez hiba, mert aprítás közben az újjamra csapok, akkor már a fejszét viszem a kohóba...
2018. febr. 3. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!