Van-e véletlen az életben? . Vagy minden eleve elrendeltetett?
Ezen már én is sokat gondolkodtam, de mindig beleesek a 22-es csapdájába.
" Szabad akarat létezik , nem kényszer hatása alatt írt egyikünk se ..."
Csak egy filozofikus visszakérdezés: és honnan tudod, hogy a sors könyvébe éppen nem az van-e beleírva, hogy neked ma 11.14-kor válaszolnod kellett erre a kérdésre? Honnan tudod, hogy ez szabad akarat-e vagy a sors?
Nálam ez a 22-es csapdája.
Értem amit mondasz, de a választásom valóban saját választásom vagy csupán a szabad akarat illúziója? Nem lehet, hogy valamilyen felsőbb hatalom választat velünk valamit? (csúnya megfogalmazás, de ezzel tudom leginkább szemléltetni a kérdés lényegét)
Tudom, hogy kicsit "lila" lesz, amit írok és szeretném kiemelni, hogy nem vagyok egy ezoterikus beállítottságú személyiség, de filozófiai szempontból érdekel a kérdés.
Egyébként én is hiszek a szabad akaratban, csak valahol mindig motoszkál bennem ez az apró kétely, ha végiggondolom ezt a témakört.
Javítom:
*Tudom, hogy kicsit "lila" volt, amit írtam...
Egyetértek, ez a választás lehetősége is olyan, hogy akár előre elrendelt is lehet mi lesz kiválasztva, akkor hol a szabad akarat?
Felesleges erről diskurálni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!