Hogy lehet megszabadulni a telefonfüggőségtől? 23N
Egy ideje sajnos észrevettem hogyha unatkozok, egyből elkezdem nyomkodni a telefont. Semmi értelmeset nem csinálok rajta de reggeltől estig ez megy ha itthon vagyok.( emellett megcsinálok minden itthoni munkát, vizsgára tanulok stb, nincs semmi elhanyagolva) Mostanában estére már fáj a szemem tőle.
Természetesen ha dolgozok, vagy a barátommal, barátnőimmel vagyok,akkor nem veszem elő. Mobilnetem sincs tehát utcán ,buszon nem tudok telefonozni szerencsére. Csak itthon megy ez.
Ma gondolkodtam azon hogy mikor általános iskolás voltam (10 éve) akkor csak hétvégén számítógépezhettünk,netezhettünk az öcsémmel, mégis megvoltunk. Szerettem könyveket is olvasni. Elfoglaltuk magunkat, sosem unatkoztam. Mikortól okostelefonom lett (19 éves voltam) akkortól megy ez.
Szeretnék leszokni. Jó ötlet ha meghatározom hogy pl óránként hányszor nézhetek rá? Úgysem maradok le semmiről.
Hogyan tartsam be ezt a szabályozást? Valakinek tanács?
Szerintem sem menthetetlen a te eseted, ha viszont változtatni szeretnél, akkor ezeket ajánlom:
Először is tölts le egy olyan alkalmazást, ami nyomon követi, hogy egy nap hány órát töltesz a telefonodon. Én az "App Usage" nevű alkalmazást használom. (Android) 1-2 hét után számolj egy átlagot, és tűzz ki egy célt, pl. ha napi 3 órát töltesz a telefonodon, és te csak 1-et szeretnél maximum, akkor tedd a következőt: fokozatosan, hétről hétre csökkentsd a telefon használatot 10-15 perccel, amíg el nem éred a napi maximum 1 óra telefonhasználatot.
Az is sokat segít, ha eltávolítod a függőséget okozó alkalmazásokat, ikyen a Facebook, IG, Twitter, Snapchat, az összes közösségi média. Ezeknek a nagy részét ugyanúgy tudod használni asztali gépen, de sokkal kisebb lesz a késztetés, mintha az ágyban fekve görgetnél órákon át.
Én mégis függőségnek érzem. Igaz ma kb reggeltől estig tanultam, nem volt időm játszani se szerencsére. Este szokott az lenni hogy hiába már majd el alszok de csak céltalanul görgetek.
Köszönöm a sok hasznos tanácsot!! Azt hiszen a vizsga után meglepem magam egy könyvvel. Hasznosabb lesz azt olvasgatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!