Hogy lehet megszabadulni a telefonfüggőségtől? 23N
Egy ideje sajnos észrevettem hogyha unatkozok, egyből elkezdem nyomkodni a telefont. Semmi értelmeset nem csinálok rajta de reggeltől estig ez megy ha itthon vagyok.( emellett megcsinálok minden itthoni munkát, vizsgára tanulok stb, nincs semmi elhanyagolva) Mostanában estére már fáj a szemem tőle.
Természetesen ha dolgozok, vagy a barátommal, barátnőimmel vagyok,akkor nem veszem elő. Mobilnetem sincs tehát utcán ,buszon nem tudok telefonozni szerencsére. Csak itthon megy ez.
Ma gondolkodtam azon hogy mikor általános iskolás voltam (10 éve) akkor csak hétvégén számítógépezhettünk,netezhettünk az öcsémmel, mégis megvoltunk. Szerettem könyveket is olvasni. Elfoglaltuk magunkat, sosem unatkoztam. Mikortól okostelefonom lett (19 éves voltam) akkortól megy ez.
Szeretnék leszokni. Jó ötlet ha meghatározom hogy pl óránként hányszor nézhetek rá? Úgysem maradok le semmiről.
Hogyan tartsam be ezt a szabályozást? Valakinek tanács?
vegyél egy buta telefont, nekem is az van és nem nyomogatom, mert nincs minek.
Amúgy meg kinevezhetsz netmentes időszakokat, pl. lefekvés előtti 2-3 órában nem piszkálod.
#4: Ez jó ötlet!! Holnaptól megpróbàlom betartani.
#3: Leírtam hogy megcsinálok mindent amit kell. Azért néha leülhetek nem?
Az én telómon 3 hónapig ült a szerviz, addig csak buta telóm volt. Jól leszoktam róla.
Tedd el egy időre a telefonod. Mondjuk vizsgaidőszak végéig.
Én a mobiljátékkal voltam így hogy megtetszett és ott ragadtam előtte, kb 2 hónapig játszottam vele mikor ránéztem a többiek tabellájára és láttam hogy hol vagyok én hozzájuk képest, arról nem beszélve hogy kb annyit fizetnek a játékra havonta mint amennyiből az autót megtankolom, és akkor még keveset is mondtam lehet, na az ilyen emberek vannak mindig a Top5-ben
Rájöttem hogy csak az időmet lopja, hiába hiszem azt hogy most fejlődik a karakter és erősebb leszek a másik ellen.
Motiváció hiányában és a pénz ráfordítást elkerülve letöröltem.
Fontos hogy felismerje magát az ember, és így abba lehet hagyni bármi mást.
Hű! Jókat írtok! Akkor látom másnál is probléma volt ez sajnos.
Az a baj én szerdán záróvizsgázok, úgyhogy azzal vége is a vizsgaidőszakomnak. Munkahelyen hála istennek nem tudom nyomkodni jelenleg se mert nincs időm rá. Viszont ott is gép előtt ülök és a szemem minden estére fáj.
A drasztikus játékletörlésen is gondolkodtam én is.
A "buta" telefon is jó ötlet!
Jaj de jó hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!