Miért siránkozik, amikor ő vállalta a gyereket?
Nem is azzal van a baj, aki önhibáján került ilyen helyzetbe.
Azokkal van a gond, akiknek már jelzálog hitel van a házukon, minden banknak tartoznak, de bevállalják még az 5.gyereket is, mert miért ne...aztán meg sírnak.
"Az emberek többsége akkor vállal gyereket, amikor megengedheti magának"
Az a baj hogy a "megengedheti magának" szerintem nem ott kellene kezdődjön hogy pillanatnyilag, hanem előre tervezve annak tudatában hogy akár bejöhet nagyobb kiadás, vagy olyan törés mint a munka elvesztése.
Sajnos az ilyen "potyogtató" emberek gyakorlatilag csak parazita életmódot folytatnak ész nélkül. Az ilyesmire nincs mentség.
Azt vettem észre, hogy az embereknek 3 fajtája van ebből a szempontból:
Rendezett anyagi és családi körülmények között élők, mondják, hogy majd szülnek, ha mindent meg tudok venni a gyereknek, amit akar! Ez gond, szerintem! Az én fiam se fog Lamborghini-t kapni 5 évesen, de ettől még megvan, ami kell neki. (nem vagyunk milliárdosok!)
A második verzió, potyognak a gyerekek, mint hullócsillag, mert több lesz a családi, meg van segély, csak a gyerekre nem jut belőle!Mert drága a csizma, a kabát, meg nem is akarunk dolgozni ugye?!
Meg van aki gyereket akar! A babát, aki a család szeme fénye, az életük értelme! (Nem vesznek meg minden marhaságot, de szeretik a gyereket, ő az első, megkap mindent, amire valóban szüksége van!) És mellette szeretet, esti mesét, puszikat, ölelést és CSALÁDOT! Törődést! A kanapén tespedő "anyuka" melyiket tudja felmutatni? Mit tesz, hogy jobb legyen? De hát bárki szülhet gyereket, sajnos, aki ivarérett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!