Mi a fontosabb számodra a tárgyi értékek (telefon laptop, karóra, ruha, kocsi stb. ) vagy az értékes élmények (pl:világlátás esetleg könnyed kiruccanások mint pl wellness, elegáns étterem. )?
Nekem leginkább a nyugalomban, otthon eltöltött idő a legfontosabb.
De ha ebből a kettőből kell választani, akkor inkább a tárgyi értékek, de abból is leginkább a számítógép, és mobiltelefon, és utána jönnek olyanok, hogy ruha, egyéb apróbb dolgok amiket szeretek stb.
Korfüggő.
Nekem spec már egyik sem.
Ezt s wellnes dolgot sosem tudtam értelmezni... újgazdag sznobság... max thermal fürdőbe megyek el néha meg a konditermünk szaunájába...
Tárgyi értékek fontosak, de leginkább az élmények, utazás, olyan élmények hajszolása amit nem élhet át minden ember.
Számomra bizonyos szintig fontos mindkettő.
Régen egyértelműen feláldoztam az élményeket és tárgyi dolgokra vágytam. Leginkább egy jó gépre amin játszhatok vagy jó telefonra.
Most felnőtt fejjel sokkal fontosabbnak érzem az élményeket. Élőben nézni autóversenyt a Hungaroringen, körbetekerni a Balatont, elmenni egész napos gyalogtúrára a Pilisbe.
A tárgyi értékeket meg inkább eszköznek tartom, de pont ezért fontosak. Egy jó telefonnal egész nap tudok navigálni az erdőben, csinálhatok jó fotókat. Túrázáshoz nem árt ha van egy jobb fajta túracipője az embernek, bringázáshoz meg egy jól karbantartott bringa.
Viszont szeretnék egy autót is, mert szó szerint szabaddá teszi az embert. Nem köti tömegközlekedéshez. Eljuthat olyan helyekre ahova amúgy nem vagy csak bajosan.
Vagy szeretnék egy saját lakást, mert mégiscsak jobb a saját otthonomba hazaérni, mint egy vadidegen albérletbe ahol első gondolatom hogy "Na b..meg megint itt lóg lakótársam csaja".
Számomra sose volt fontos, hogy tárgyakat halmozzak, az élmények abszolút prioritást élveznek. Telefonom középkategóriás, laptop szintén, megtehetném, hogy évente váltogassam vagy jobbat vegyek, de minek? Nem látom értelmét, nincs rá szükségem, nem használnám ki, telefonból is csak azért vettem jobbat, mert nagyon jó a kamerája és hasznosak a térképek/különféle utazós appok, amúgy jó lenne a sima gombos is.. Kocsim sincs, mert jelenlegi élethelyzetemben semmi szükségem rá, így csak azért, hogy legyen, nem kell.
Amire a legszívesebbek költök (természetesen amellett, hogy minden hónapban félreteszek) az az utazás, abból se a pihenős vagy luxus fajta, hanem a túrázós, mászkálós, airbnb/couchsurfinges hátizsákos fajta, amit sokkal jobban élvezek. Emellett más hobbikra, különféle élményekre és programokra (ebből se a puccosra gondoljunk, az nagyon az én világom) is szívesen költök, milliószor többet ér számomra az élmények gyűjtése, mint az anyagi javaké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!