Mit jelent számodra az, hogy teljes életet élni?
Hát nálam pont nem a fiatalság jelentette a teljes életet, főleg hogy nélkülözve, alkoholista apa mellett kellett felnőni.
Én most felnőttként érzem relatív teljesnek az életem. Megvannak a céljaim, megvan a munkám amiben fejlődhetek, van elég pénzem hogy fenntartsam magam, és gyakorlatilag folyamatosan "bakancs listázom", kisebb utazások, túrázások, rendezvények, múzeumok.
Szerintem attól lesz teljes az élet, hogy visszagondolva rá nem érzed elpazaroltnak az elmúlt időt.
1, Teljes életet élni? Összhangba tudja az ember hozni a munka-család párost; reális vágyai vannak, amiket meg is tud valósítani.
2, Élhet-e teljes életet? Nehéz kérdés. Ha nincs valami betegsége, akkor meg van az alap, hogy igen. Ehhez akarat, reális vágy, ha párosul, akkor megint csak igen a válasz.
3, Meg lehet valósítani a gyerekkori álmot is, de közben figyelni kell azt, hogy a képességem meg van-e hozzá (ez csak a fejlődés során derül ki).
4, Boldogan élni? Azt jelenti, mint az 1. kérdésben leírt válasz (szerintem)+ a másikkal illetve a környezetemben élőkkel harmóniában, vagy legalábbis balhék nélkül élni - szerintem.
5, Fenntartható ez a fajta boldogság, feltéve, ha nem un bele az egyik fél a másikba, mert a kapcsolatban élés egy idő után megszokottá válik. Ha ezen túljutnak, akkor okés lehet a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!