Mit választanál: túl kevés vagy túl sok szabadidő?
Vázolom a helyzetemet. Napi 2-4 órákra kell bejárnom a középiskolába, mert az érettségik nagy részét már rég letudtam, és azokra az órákra nem kell bejárnom.
Ez azt adja hogy alapvetően sok szabadidőm lenne. De én csak a tétlenkedést ki nem állhatom. Így teljes délutános műszakokat vállalok kapásból suli után. Este 9-10-ig dolgozok. Olyan 11 fele érek haza, 12-re megvacsorázok, zuhanyzok. Másnap reggel kezdődik minden előröl.
Így 5-6 órákat alszok minden nap hétköznap. De ez számomra elviselhetőbb mintha úgy telnek a napok hogy nem csinálok semmi hasznosat csak netezek.
Ezután szombat a pihenésé, este buli. Vasárnap relaxáció, tanulás és kis sport.
Sokszor hétvégére is bevállalok egy-egy alkalmi munkát, de nem ez a jellemző.
Szerintem sok szabadidőm van, ugyanis a munkát, sportot és hobbikat én magamnak pakoltam bele az időbeosztásomba. De ha unatkozós, csavargós szabadidőről van szó akkor szinte semmi sincs. Én ezt élvezem.
Ez attól függ, hogy a nem szabadidődben olyat csinállsz e amit gyűlölsz, vagy olyat amit szeretsz... ha gyülölöd a munkádat, akkor mindig kevés lesz a szabadidőd, ha meg szereted, akkor fel sem tűnik, ha nincs szabadidőd...
De ha magányosan unatkozol valahol vidéken, hát változtass rajta... menj Bp-re.
Ez milyen hülye kérdés már,nyílván az utóbbit választanám,há dik.
Kérdésedismijen.
Az, ha ottvagy a munkahelyeden, de nincs aktív munkád, az nem szabadidő...
Az elvesztegetett idő.
Büdöspesten meg arra panaszkodnál, hogy nincs elég pénzed a szabadidőhöz:DDDD
Az embernek mindig van dolga csak akarata nem elég a dolgokhoz;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!