Ti elégedettek vagytok a keresztnevetekkel?
Én nagyon nem szeretem a nevem. Megnéztem már egyszer, mit jelent, de ez így sem változtatott a tényen, hogy nem szeretem.
Nálam azzal van a probléma, hogy azt nem szeretem, ha a becézett formáján hívnak, ha a teljesen, azt meg még inkább nem.
Otthon nincs gondom vele, de a suliban mindig rászólok, ha valaki úgy hív. (Mivel suliban a vezetéknevem "becézett" formáján hívnak. Azt nagyon szeretem.) 14/L
Régebben nem szerettem, igazából nem emlékszem rá, hogy miért :D
Most már szeretem, vagy legalábbis elégedett vagyok. Bár a mai gyerekek korosztályában már elég gyakori név lett, az én korosztályomban még ritka volt, csak 1-2 ilyen nevü személyt ismerek, mindig egyedül voltam az osztályban, évfolyamban, és ezt pozitívumnak fogtam fel, mert nem kellett tovább mondanom, hogy melyik XY vagyok :D Ami még tetszik, hogy normális név, nem valami erőltetett különlegesség, de mégsem hívnak így minden 2. embert (legalábbis az én környezetemben nem). Nőies is, szerintem egész szépen cseng és egy-két költő múzsáját is így hívták :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!