Ti elégedettek vagytok a keresztnevetekkel?
Én igen.Nem azt mondom,hogy nincs szebb hangzású név nála,de tetszik.Kislányként lehet becézni,de felnőtt nőnek is "jó".
Nem tucat név,talán egy 50-60 éve volt belőle több,de akkor sem lehetett vele Dunát rekeszteni.
Az enyém jó, egyszerű, rövid (a vezetéknevem hosszú és komplikált), ismert, de nem extrém gyakori s nem lehet becézni. Már szerintem. Mások folyton becéztek kiskorban, ami nem volt jó, mivel jól nem lehet becézni, csak idegesítően. De ez is az életre felkészülés része, később örülne az ember, ha az lenne a legnagyobb baja, hogy becézgetik :D
Bár királyné és színésznő is volt ezzel a névvel, valamiért egyesek megrökönyödnek és nem tudnak vele mit kezdeni, visszakérdeznek, az oviban pedig másnak neveztek (fogtak egy tárgyat, aminek a hangzása hasonlított rá). De ilyen apróságok nem zavarnak. A vezetéknevemet se tudják leírni sosem, ha nem szólok a megfelelő pillanatban, hogy mit írjanak. Ez van.
A párom egyik nevét sem szereti, még jó, hogy máshogyan hívom és ha gyerekünk lesz, az én nevemet kapják. Én is utálhatnám a vezetéknevemet, lenne rá okom, de nem teszem. Az csak egy név, az anyém, nem érdekel, hogy kié volt még.
Én gyerekként nem szerettem, nem is tetszett annyira, meg volt is belőle az osztályban is még meg a suliban is, anya barátnőjét is úgy hívták mint engem. Az egyedibb neveket irigyeltem kisebb koromban ami ritka volt. Később viszont észleltem, hogy senkinek nincs olyan vezetékneve mint nekem (leszámítva a családot) ami viszont teljesen jól cseng a keresztnevemmel. Azóta szeretem. És senkit nem ismerek ilyen vezetéknévvel.
Pedig egyszerű 4 betűs név... a bonyolultabb/egzotikusabb nevűeket pedig látom mennyit szenvednek/szenvedtek suliban amíg a tanárok kiejtették, leírták, elírták mindig, visszakérdeztek sokszor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!