Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A metron miért nem nézik...

A metron miért nem nézik egymást az emberek?

Figyelt kérdés

Amikor felköltöztem Pestre annyira furcsa volt, hogy a metron nem nézik egymást az emberek. Mindenki oldalra, a földre tekint, pedig én kényszert érzek hogy megvizsgáljam a másik ember arcát, főleg ha szokatlanul néz ki, vagy szép. Miért van ez, hogy pl. szembe ülnek egymással az emberek és senki nem néz a másikra?

Mondjuk van amikor én is eléggé el vagyok gondolkozva, de elég sokszor késztetést érzek hogy bámuljam az embereket.

2017. okt. 2. 23:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

Ha valaki rád néz, azt mondja: érdekelsz, szólíts meg.

Ezért, nem néz senki, mert nincs kedvük beszélgetni a metrón. Ha vki rádnéz, ráköszönhetsz, és akkor kitőrsz a mátriszból.

2017. okt. 3. 02:47
 12/28 A kérdező kommentje:
Ha csak rám néz, vagy hosszasan néz? Nem mindegy.
2017. okt. 3. 03:52
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon zavaró, gyakran ijesztő, pláne ha 30-40 körüliek pedofil, "mingyá' megerőszakollak" vigyorral bámulnak egy 14 évest, aki mégcsak nincs is kisminkelve.

Vagy amikor egy süketnéma öregember rád mutogat, de egyébként még életedben nem láttad.

2017. okt. 3. 06:25
 14/28 anonim ***** válasza:
41%
Nekem is furcsa volt, szemkontaktust sem tartanak, ha beszélsz velük. :D
2017. okt. 3. 08:28
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Paréj dolognak tartom az emberek bámulását egy zárt, szűk helyen. Esélyed sincs kitörni a kényelmetlen helyzetből.

Mondom ezt szintén faluról Bp-re költözött emberként.

2017. okt. 3. 09:36
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, mi vidéken sem bámultuk egymást soha.

Persze ott azért más a helyzet mert a buszon lévő emberek 90%-át ismered és naponta látod. A felszálló embereket is úgy nézed végig, hogy van e köztük ismerős. Pesten meg 2 percenként cserélődik 100 utas.

Másrészt engem kifejezetten irritál amikor vadidegen ember engem bámul.

2017. okt. 3. 10:03
 17/28 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy tudtommal bizonyos Nyugati és Keleti országokban kifejezetten az az illem, hogy amíg járművön, tömegben vagy, addig semlegesen nézel , kerülöd a szemkontaktust, kerülöd a beszélgetést, telefonálást.
2017. okt. 3. 10:27
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Szvsz illetlenség megbámulni a másikat, engem nagyon zavar, ha valami random ember megbámul, azonnal elkönyvelem egy utolsó bunkó suttyónak. Egyébként sem vagyok kíváncsi random idegenekre, inkább olvasok.
2017. okt. 3. 11:04
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én csak akkor bámulok meg embert, ha érzem a tekintetét magamon. Olyankor visszanézek, és a szememmel megkérdezem, hogy "miafa"tbámulsz?"

Egyébként mindig olvasok, vagy a telefonomat nyomkodom. Nem akarok vadidegeneket a kétméteres közelemben, így el tudok menekülni ebből a helyzetből.

Fura számomra a kérdésed, mert én is vidéken nőttem fel, egy nagyon kis faluban, de nem érzek késztetést arra, hogy idegeneket vizslassak, vagy bármit is megtudjak az életükről.

2017. okt. 3. 11:46
 20/28 anonim ***** válasza:
nem akarnak beszélgetni
2017. okt. 3. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!