Miért ismerősei egymásnak olyan emberek facebookon akikkel ugyan ismerik egymást valahonnan de nem beszélnek és még csak nem is köszönnek már egymásnak az utcán?
"Miért ismerősei egymásnak olyan emberek facebookon akikkel ugyan ismerik egymást valahonnan"
Hogyan definiálnád az "ismerős" fogalmát? Csak nem úgy, hogy ismerik egymást valahonnan? :D:D
Ismerős aki osztálytárs, évfolyamtárs, munkatárs, szomszéd akármi. Nem akivel 5 éve megismerkedtem egy buliban de már 4 éve nem láttam. Vagy valamikor egy suliba jártunk és jóba voltunk de már nem is köszön az utcán.
És itt most nem azon van a hangsúly hogy milyen szót használunk, hanem hogy mi értelme van?
Egyet értek, én sem tudom, ennek mi haszna. Talán egyfajta menőzés hogy "nekem ilyen sok barátom van", pedig barát és ismerős fogalma közel sem ugyanaz.
Attól hogy valakit megismersz valahol, még nem kellene rögtön ismerősnek jelölni a másikat...
Én a kapcsolattartás miatt használom a fb-t, arra jó találmány, de amúgy más értelme szerintem nincs.
"És itt most nem azon van a hangsúly hogy milyen szót használunk, hanem hogy mi értelme van?"
Valójában pont azon van, mivel te azt nem érted, hogy az emberek miért jelölik az ismerőseiket ismerősnek :D:D
A célja pedig nyilván a kapcsolattartás, illetve annak lehetősége a jövőben.
Ja igazad van minek törölgetni. Nem baj az ha az ember minden nap látja, hogy az x éve megrendezett házibuliban részegen megismert akárkinek milyen szerelmi bánata van. :D
Igazatok van tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!