Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tudok hazudni mit csináljak?

Nem tudok hazudni mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem tudok hazudni a magam érdekében, és máséban sem. Olyan, mintha igazságszérum lenne az ereimben, egyszerűen ami van és hogy van, azt mondom, vagy ha úgy érzem, akkor pedig hallgatok. De engem ne kérjen meg senki hazudni, a saját érdekében mondom, mert le fog bukni. Nem úgy van behálózva az agyam, hogy odafigyeljen, hogy legutóbb mit is hazudott és hogy mit kellene ezután mondani (hazudni), ami egybefügg a korábbi hazugsággal vagy titkolózással.. Engem úgy tanitottak, hogy ne hazudjak, és nem is érzem szükségét..jó, előfordult régebben olyan, hogy füllentettem, pl amikor valaki fingik és a kutyára fogja de kb már ez sincs. Nem tudom mit tegyek, legutóbb kényszerhelyzetben haverom végett kellett hazudnom, megtettem de megmondtam neki, hogy most falaztam neki utoljára, mert én nem tartom fejben, hogy ő milyen meséket gyárt és nem fogok minden szavamra odafigyelni azért, hogy ő ne bukjon le.
2017. okt. 2. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Nos, a leírást olvasva megállapítható, hogy tudsz hazudni, és ezt már rögtön a kérdésed megfogalmazásában megtetted.

Nem értem, mi a baj. Nincs gond ezzel, egyenes jellem vagy, maradj is ilyen. Nem kell tenned semmit, csak úgy élni, hogy ne kelljen hazudnod senkinek. Néha nem egyszerű, néha rossz, de abban igazad van, hogy ez a legjobb út hosszú távon.

2017. okt. 2. 13:24
 2/7 anonim ***** válasza:
Hisz már most is hazudtál...:)
2017. okt. 2. 13:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Ige, de volt már példa olyanra, hogy havert lebuktattam mert elfelejtettem, hogy valamit nem kellene elmondani és nem is mondtam el direktbe, csak abból, amit elmondtam, abból kiderült, hogy a haver ferdit.
2017. okt. 2. 13:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Lol azt irtam, hogy nem tudok, inkább úgy kell érteni nem áll a számra a hazugság, kibököm véletlenül azt, amit nem kell ha nem figyelek oda stb. Tehát természetemből adódóan az igazság felé hajlok, mondom az eseményeket úgy, ahogy vannak.
2017. okt. 2. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyébként van egy nagyon jó megoldás erre. Nem kell annyit beszélni. És akkor nem mondasz el olyan dolgokat sem, amit nem kellene.
2017. okt. 2. 14:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez jó!
2017. okt. 2. 14:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Én tudok hazudni, de nem akarok. Épp a napokban kért meg egy barátom, hogy tartsak titokban egy dolgot, amit akkor mondott el, de egyébként bármikor kiderülhet és előbb-utóbb fel is kell vállalnia. Kifejezetten egy bizonyos ember, egy másik barátunk elől kéne eltitkolnom... én megmondtam, hogy nem fogom felhozni és nem fogok beszélni róla, de ha konkrétan rákérdez az illető, akkor nem fogom hülyére venni és nem fogok hazudni.

Egyrészt célravezetőbbnek tartom az őszinteséget, másrészt nekem is elég rosszul esne, ha valaki a képembe hazudna, pláne, ha az egyik barátom. Nem teszek olyat másokkal, amit én sem szeretnék, hogy velem tegyenek.

Ne csinálj semmit, csak azt, amit eddig. Ne hazudj. Nyugodtan mondd meg, ha ilyesmire kérnek, hogy te nem akarsz barátokköztöt meg jóbanrosszbant játszani és hagyjanak ki a hülyeségükből.

2017. okt. 2. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!