Ti miért törölnétek el vagy miért nem törölnétek el a büntetett előéletűek hátrányos megkülönböztetését?
Ádám mondom, hogy szakdolit ír.
De még mindig nem tudjuk, milyen témakörből.
Az emberek fejéből nem lehet kitörölni a sztereotípiákat akkor sem, ha az erkölcsiben nem szerepel. Mindig lesznek, akik tudják, ha valaki elkövetett valamit, és amit két ember tud, az már nem titok, ott megindul a pletyka.
Mondjuk az elkövetett bűnök súlyossága nem mindegy. Nem ugyanolyan a súlya egy gyilkosságnak, meg egy közlekedési kihágásnak, ha hülyén táblázták ki az adott útszakaszt mondjuk egy felújítás, átépítés miatt.
Úgy értettem:a pedofilt,a gyilkost stb. ne azért diszkriminálják,mert volt dolga a törvénnyel,hanem azért,mert pedofil,gyilkos stb.Lehetett volna,hogy megöl valakit,ám ez nem derül ki,tehát büntetlen előéletű.
"Az elkövetett bűnök súlyossága"-nem bűnök,hanem bűncselekmények.Bűn=(erkölcsileg) helytelen,bűncselekmény(talán ez a megnevezés sem igazán pontos)=a rá vonatkozó jogszabályok értelmében tilos.Vannak helyes illegális tettek és helytelen legális tettek.Utóbbira példa lehet az öngyilkosság.A jó-rossz és a törvényes-törvénytelen nem tud (teljesen) megegyezni.SZERINTEM.NE nyissunk vitát,én is így gondolom.Aki akar,küldjön privátot.
"...a tisztességes emberekkel szemben."Ez esetben mi van a büntetett előéletű tisztességes emberekkel és a büntetlen előéletű gazemberekkel?
Nem írok szakdolit.Kérdéseim között nincs összefüggés.
Én inkább lennél büntetett előélettel a világ legbecsületesebb embere,mint büntetlen előélettel a világ legnagyobb gazembere.(Ez személy szerint senkinek nem szól,merő általánosság!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!