Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti miért törölnétek el vagy...

Ti miért törölnétek el vagy miért nem törölnétek el a büntetett előéletűek hátrányos megkülönböztetését?

Figyelt kérdés
Nem a brutális gyilkosok,nem a pedofilok stb.,hanem a büntetett előéletűek.
2017. szept. 12. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Már a kérdés megfogalmazása rossz, mert a fő kérdés mindenkire általánosít, de a magyarázatban mégis elkezded megkülönböztetni és minősíteni őket. Vagy mindenkit, vagy senkit, nem? Milyen választ vársz el egy olyan kérdésre ahol te magad sem tudod konkrétan megfogalmazni hogy mit akarsz? Arról nem beszélve hogy ez is csak egy vitaindító provokáció.
2017. szept. 12. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Ádám mondom, hogy szakdolit ír.

De még mindig nem tudjuk, milyen témakörből.

2017. szept. 12. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek fejéből nem lehet kitörölni a sztereotípiákat akkor sem, ha az erkölcsiben nem szerepel. Mindig lesznek, akik tudják, ha valaki elkövetett valamit, és amit két ember tud, az már nem titok, ott megindul a pletyka.

Mondjuk az elkövetett bűnök súlyossága nem mindegy. Nem ugyanolyan a súlya egy gyilkosságnak, meg egy közlekedési kihágásnak, ha hülyén táblázták ki az adott útszakaszt mondjuk egy felújítás, átépítés miatt.

2017. szept. 12. 15:48
 4/5 anonim ***** válasza:
83%
Én nem törölném el. Bizony a büntetett előítéletűek nagy többsége jogosan került börtönbe vagy legalább az igazságszolgáltatás elé, és a tetteikért bizony vállalják a felelősséget! Plusz ha eltörölnék, az igazságtalan lenne a tisztességes emberekkel szemben.
2017. szept. 14. 14:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Úgy értettem:a pedofilt,a gyilkost stb. ne azért diszkriminálják,mert volt dolga a törvénnyel,hanem azért,mert pedofil,gyilkos stb.Lehetett volna,hogy megöl valakit,ám ez nem derül ki,tehát büntetlen előéletű.

"Az elkövetett bűnök súlyossága"-nem bűnök,hanem bűncselekmények.Bűn=(erkölcsileg) helytelen,bűncselekmény(talán ez a megnevezés sem igazán pontos)=a rá vonatkozó jogszabályok értelmében tilos.Vannak helyes illegális tettek és helytelen legális tettek.Utóbbira példa lehet az öngyilkosság.A jó-rossz és a törvényes-törvénytelen nem tud (teljesen) megegyezni.SZERINTEM.NE nyissunk vitát,én is így gondolom.Aki akar,küldjön privátot.

"...a tisztességes emberekkel szemben."Ez esetben mi van a büntetett előéletű tisztességes emberekkel és a büntetlen előéletű gazemberekkel?

Nem írok szakdolit.Kérdéseim között nincs összefüggés.

Én inkább lennél büntetett előélettel a világ legbecsületesebb embere,mint büntetlen előélettel a világ legnagyobb gazembere.(Ez személy szerint senkinek nem szól,merő általánosság!)

2017. szept. 15. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!