Miért lehet baj az embereknek az, hogy érdeklődöm egy másik kultúra iránt?
Figyelt kérdés
A lényeg több ismerősöm is megszólt, hogy miért akarok eljutni oda, minek tanulom a nyelvét, hiszen úgy se leszek soha sem tagja az ottani közösségnek. Miért fájhat nekik ez ennyire. Megérteném ha minden mondatom ezzel kapcsolatos lenne, de szinte alig van erről téma felhozva. Mi késztetheti őket arra, hogy lehúzzanak? Később szeretnék ezzel többet foglalkozni, akkor legjobban fogom hallgatni ezt. Persze, lehet keresni más ismerősöket, de az nem könnyű. Nem is fogalalkoznék vele ha nem hallgatnám hetente. Valamint azzal érvelnek, hogy most ezt csak divat szeretni. És ha az? Én nem abból teszem csak ezt nem fogják fel.2017. szept. 1. 03:04
11/14 anonim válasza:
Szerintem is tuti Japán, vagy esetleg Korea a kpop miatt.
12/14 anonim válasza:
Srácok nem az volt a kérdés hogy melyik országot szereti vagy nem szereti hanem az hogy ez miért ba$$za mások csőrét, amúgy ha valóban japán akkor érthető mivel manapság már nyüzsögnek a divatbuz.k és ez már egy kicsit fárasztó, én is csípem japánt de mikor már egy embertől ilyeneket hallok hogy ő nagyon szereti japán meg "kawaii" meg fa$zom akkor már kicsit nekem is tököm kivan, ez a japán majmolás olyan szintre jutott hogy én már fel se vállalom hogy amúgy én is szeretem a japán kultúrát meg tanulom a nyelvet mert akkor szimplán csak besoroltatom magam a többi divatb#zi közé... Szóval szerintem az az egyszerű megoldás hogy egyáltalán nem beszélsz arról hogy te szereted Japánt ha pedig egy beszélgetésben felmerül japán akkor csak szimplán eljátszod a közömböst (amennyiben valóban japánról volt szó).
13/14 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem kell azzal foglalkozni, hogy mit mondanak. Manapság - köszönhetően az internetnek - nem olyan nehéz olyan közösséget találni, ha csak virtuálisan is, de megegyezik az érdeklődési körötök, és nem csak a "divat" miatt. Szóval én csak annyit tudnék mondani, hogy azokkal, akik esetlegesen megszólnak, azokkal próbáld, amennyire lehet más témára terelni a beszélgetést. Az általad szeretett országhoz, kultúrához kapcsolódóan pedig keress olyanokat, akikkel nyugodtan tudsz beszélgetni ilyenekről.
14/14 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz, sajnos ilyen szempontból a japán kultúra érdekel igazán. Nincsenek téveszméim, engem a nyelvük fogott meg igazán. A társaság néz animeket vagy nézett. Az én érdeklődésem nem ebből indult ki, de ezzel azonosítják. Érdekes ez a mostani japán imádat is. Olyan mint régebben a nyugati mintát követni. De a lényeg, mit lehetne ez ellen tenni. Én nem beszélek róla, fel sem hozom témának mégis ezzel támadnak. Egyébként nem csak hobbiból szeretném ezt csinálni. És mielőtt még valaki ideirna, hogy semmi értelme elmondom, hogy pontosan tudom itt mihez tudok vele kezdeni. (Ezt a mondatot ne vegyétek támadásnak).
2017. szept. 1. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!