Miért lett ekkora divat csak 2-3 órával / 1 nappal később visszaválaszolni a Facebook üzenetekre? :D

"2-3 órával / 1 nappal"...
Hát ehhez azt tudom hozzáfűzni, hogy nekem max. akkor lenne bajom, ha valaki 1/vagy több nappal késöbb nem válaszolna egy fontosabb üzenetre (másképp velem olyan is van, hogy lényegtelen unatkozó üzenetekre akár jópár nappal később válaszolok, amikor eszembejut)
Szerintem pár órát nem lehet felhányni úgy, hogy közben nem is tudod, mit csinál épp az illető. Pl. filmet nézek, stb. akármi akkor biztos nem fogom megszakítani, azért, hogy válaszoljak minden üzenetre.
Másrészt meg az, hogy valaki be van jelentkezve, nem jelenti azt föltétlenül, hogy a facebook előtt kuksol állandóan. Én úgy vagyok, hogy sokáig bekapcsolva hagyom a gépet, ezért valószínűleg azt jelzi, hogy online vagyok, de ettől még nem ülök a gép előtt, és sok más dolgom is lehet. Nem szoktam számolni, hogy hány óra múlva válaszolok, de legalább a nap folyamán válaszolok. Egyet értek "A legrosszabb" nevű válaszolóval, ez hangulattól is függ. Szerintem hülyeség úgy kezelni az embereket, mintha valami gépek lennének, pl. az ilyen szövegek, hogy "van kezed, miért ne tudsz vissza írni". Egy beszélgetésnek kell legyen tartalma esetleg érzelmi töltete. Szerinted annak mi értelme van hogy valaki kapkodóan, mint egy idegbeteg, számolja a másodperceket, mintha a beszélgetés valami versenyfutam lenne, és gyorsan visszaír minden alkalommal azért, hogy te megnyugodj? Én azt mondom neked, hogy egy értelmes és értékes, érdeklödő beszélgetés nem 10 másodpercbe kerül. Tehát ha a te üzeneteid "10 másodpercbe kerülnek", akkor azt jelenti, hogy nem tudsz semmi érdekes témát feldobni, és akkor minek. Vagy beszélgetek tartalmasan valakivel órákon keresztül, akár egésznap, vagy hagyom. Konkrétan mi olyan fontos itt épp, hogy kötelezően válaszolni kell időben?:O Ebből is látszik, hogy te small-talk-okat nyomatsz, lehet sokan nem jók ebben, inkább a hosszabban elnyúlt, mélyebb beszélgetésekben, ami nem 10 mp.
Az más probléma, ha nincsenek valódi barátaid, ez szerintem nem azoknak az embereknek a problémája, akiken lógsz. Ezek a haverok, akikkel "nincs gondotok egymással" konkrétan megígérték neked, hogy bármikor írhatsz, mindenre hamar válaszolni fognak?
Nekem sincs gondom azokkal, akiknek nem válaszolok rögtön, szóval ja, ennyiből nem kell azt gondold, hogy "gondjuk van veled".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!