Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vonzódik valaki a...

Miért vonzódik valaki a mágiához, okkultizmushoz, jósláshoz. Efféle dolgokhoz?

Figyelt kérdés

engem NAGYON nagyon zavar hogy már régóta próbálom de nem értem miért olyan vonzó mind ez.

igazából azért mert nekem is valamiért tetszenek pl. már rég felnőtt vagyok de a disney-n megy ez a sabrina a tiniboszorkány és valahogy ottragadtam -.-

ateista vagyok és science head de akarom végre érteni mi ez az egész, mit jelent, miért szeretik az emberek.

2017. aug. 30. 03:05
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
65%

Állítottam volna bárhol, hogy atista vagyok, esetleg materalista? Sehol, ha tudni akarod hívő vagyok. De én Istenben hiszek, és az általa megteremtett, tudomány által megismerhető világban.

Az ilyen ökörségeket, áltudományos humbukokat, mint asztrál test, meg energiagyógyítás, jóslás, stb. messzemenőkig elutasítom. Ahogy minden normális ember is.

De itt befejeztem. Olyanokkal nem vitatkozok, akiknek fingjuk nincs arról, hogy akár csak egy atom miből épül fel. Ennyi erővel egy 5 éves gyerekkel is vitatkozhatnék, hogy lakik-e télapó északon vagy sem.

2017. aug. 30. 11:46
 22/36 Duenna ***** válasza:
0%
21-es! A tudomány ismerője vagy, és mégsem tudod, hogy az atomot a legerősebb vonzás köti össze (hogy ne essen szét alkotórészeire), méghozzá a pozitív és negatív energiák összvonzása! :))
2017. aug. 30. 11:53
 23/36 anonim ***** válasza:

Na jó még egy válasz...

Megjátszod a hülyét, vagy tényleg az vagy?

Az atommagban csak pozitív töltésű proton és semleges neutron vagy. Az elektronok pedig az atommag körül keringenek az un. elektronfelhőben. A kötésért a semleges neutronok a feleősek, nem a sokszorta kisebb eletronok.

Majd ha elvégezted a 7. 8. osztályt, utána folytatjuk a témát, addig nincs értelme minden hülyeségedet cáfolnom.

2017. aug. 30. 12:09
 24/36 anonim ***** válasza:

Duenna... ne csináld ezt. Fáj.

Majd, ha elvégeztél legalább egy középiskolát, és ott tanultál is valamit az atomokról, akkor beszélj róluk.

Addig kérlek, hogy ezt ne erőltesd.

2017. aug. 30. 12:27
 25/36 anonim ***** válasza:
59%

"a pozitív és negatív energiák összvonzása!"

Mármint a pozitív és a negatív TÖLTÉSEK vonzására gondoltál? Sajnos az atommagokat NEM ez tartja össze, hanem a magerők.

Ott viszont nincsen pozitív vagy negatív! A magerők MINDIG vonzó erők!

Az is érdekes dolog, hogy hogyan működnek: pl. a proton (ami pozitív) és a neutron (ami SEMLEGES) - vonzzák egymást, de csak nagyon kis távolságból. Gyakorlatilag csak akkor, ha már majdnem összeérnek.

Érdekes dolog, hogy a proton és a neutron képes egyben maradni, de csak éppen hogy... ha egy picit is gyengébb lenne köztük a vonzás, szétesnének, és akkor a világunk teljesen másképp nézne ki. Nem lennének pl. csillagok benne.

De két proton is vonzza egymást!

Ugyanakkor taszítják is egymást, hiszen azonos töltésűek.

És ez a taszítás pár %-kal erősebb annál a vonzásnál, ami köztük van, ezért nem lehet őket egyberakni, mert szétesnek.

De csak éppen hogy... majdnem képesek összeragadni, és akkor a világunk teljesen másképp nézne ki. Pl. a csillagok élete rövidebb lenne egy évnél.

Még egy dolog: igazából nincs olyan, hogy proton, meg neutron. Mindkettő 3 db. kvarkból áll, és EZEK hatnak kölcsön egymással.

A 6 db. kvarkot, ha egyberakod, akkor ez történik: mind vonzzák egymást, csak abban az esetben, HA egy elektromos taszítás is fellép közben, akkor ez a vonzás nem elegendő ahhoz, hogy összetartsa ezt az egész együttest.

Ugye, hogy milyen érdekes a világ, és te mennyire nem értesz hozzá?

2017. aug. 30. 13:16
 26/36 Duenna ***** válasza:
0%
Ha már a kvarkoknál tartunk, akkor menjünk egy kicsit mélyebbre: tulajdonképpen nincs is anyag, csak tudatos energia! Az egész univerzum egy, az emberi szemnek 3 dimenziósnak látszó fraktális hologram! Ami tény, mert a kvantumfizika ezt már bizonyítja! Na ezt hogyan tudod értelmezni? :D
2017. aug. 30. 13:28
 27/36 anonim ***** válasza:
59%

Ez egy feltevés, aminek TALÁN van valami alapja (persze nem annak, hogy tudatos lenne, az teljesen alaptalan feltevés).

Esetleg valami bizonyíték?

2017. aug. 30. 13:30
 28/36 Duenna ***** válasza:
0%

27-es! Bizonyítékot akarsz? Tanulmányozd a kettősrés kísérletet, ami a kvantumfizika fogalomkörébe tartozik!

Van egy foton, amit kettévágnak. A két fotont 20 kilométerre távolítják el egymástól, tehát nincsenek egymás közelében. Amikor az egyik fotonnal csinálnak valamit, a másik foton, amelyik 20 km-re van, és nem látja a párját, azonnal reagál, és ugyanazt csinálja. Vajon miért, és ez hogyan lehetséges? Ha ezt megértetted, akkor léphetünk a következő lépcsőfokra, addig csak szájtépés van a te oldalad felől!

2017. aug. 30. 13:33
 29/36 Duenna ***** válasza:
Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy a két fonton reagálása között azonnali kommunikáció zajlik, nem számít a távolság, ezt nevezik a nemtér-nemidőnek. Ez pedig elvezet egy új dimenzióba, ami nem 3D-s, hanem azon túl van! :D :D
2017. aug. 30. 13:38
 30/36 anonim ***** válasza:

"ugyanazt csinálja."

Nem ugyanazt csinálja, hanem pont az ellenkezőjét. Te, aki a dualitás híve vagy, még ezt sem tudod?

Akkor hogy akarsz másokat kioktatni?

Amúgy elmondhatnád nekem, egyszerű földi halandónak ennek az értelmét. Már csak azért is érdemes lenne, mert rögtön Nobel-díjat kapnál érte.

Tudod, ez ma elég fontos kutatási téma.

Ezért szeretem az ezoterikusokat: senki sem mondhatja rájuk, hogy elmaradtak volna a világtól. A legkorszerűbb, mai kutatási témákat is ismerik! Fogadjunk, hogy pl. a vákuumenergiával is tökéletesen tisztában vagy!

Csak egy a gond: valami akkora bődületes butaságokat mondanak róluk, hogy még egy óvodás is felkapja a fejét rá.

Piócák.

2017. aug. 30. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!