Miért vonzódik valaki a mágiához, okkultizmushoz, jósláshoz. Efféle dolgokhoz?
engem NAGYON nagyon zavar hogy már régóta próbálom de nem értem miért olyan vonzó mind ez.
igazából azért mert nekem is valamiért tetszenek pl. már rég felnőtt vagyok de a disney-n megy ez a sabrina a tiniboszorkány és valahogy ottragadtam -.-
ateista vagyok és science head de akarom végre érteni mi ez az egész, mit jelent, miért szeretik az emberek.
Nem kell pontosan tudnom a nevét ahhoz, hogy ismerjem; ilyen nincs. Átverés, kamu az egész.
A homeopátiát is írhattam volna humeopatának, attól még nem lesz kevésbé átverés.
Valóban nem ismerem az összes néphülyítő ostobaságot, lehet néha a nevüket is elírom. De ez nem változtat az általam leírt tényeket, amit minden fizikus, kémikus, orvos megerősítene.
Akinek meg arról is foglama, hogy miből áll egy atom, ne akarjon ilyenekről oktatni.
Én meg azt nem bírom megérteni, hogy mégis minek kell a másik hitébe belekötni?
Kövezzetek meg, de szerintem igenis hasznos tud lenni a hit valamilyen formája, függetlenül attól, hogy van e igazságtartalma. Van, akinek ez ad erőt, például súlyos veszteségek esetén. Mit csináljon mégis, drogozzon, piáljon? Amíg másnak nem árt a hitével, addig hadd csinálja már amit akar az ember!
Mellesleg, és ez már csak az én véleményem, a nagy ateisták, akik azt hiszik, hogy az ember a világ csúcsa (pedig igazából a világ mint olyan teljes mértékben felfoghatatlan számunkra) legbelül ugyanúgy szoktak valami felsőbbhöz (nevezzük Istennek, vagy energiáknak, vagy bárminek) fohászkodni valamilyen nagy baj esetén, még ha nem is tudatosítják.
Alapvető evolúciós hozzátartózónk a hit, úgy, mint az ösztönök. Hit nélkül fel se kelnél. És igen, az is hit, ha az emberekben hiszel. Szóval ennyit erről.
"Mit csináljon mégis, drogozzon, piáljon?"
Forduljon orvoshoz, ha lelki eredető a probléma, akkor lehet elég valami lelkisegély szolgálat is.
"Amíg másnak nem árt a hitével, addig hadd csinálja már amit akar az ember!"
Nézd meg a sok kamu természetgyógyászt, a tv-s, vagy más jósokat, sorolhatnánk. Ezek mind közvetlenül ártanak a hiszékeny buta embereknek. De akik erre költenek is ártanak családjuknak. Ugyan olyan, mint azok a családok, ahol a szülők piára, cigira, drogra verik el a pénzüket.
Én nem vagyok a vallás ellen, sőt! De ez nem vallás, ez egyfajta ópium, drog.
De ne vegyük el Duennától és a sok hozzá hasonlótól a cukorkát. Egyszer mondtam el egy kisebb gyereknek, hogy a télapó nem létezik és az ajándékozás Szent Miklós emlékére van december 6-án, jól le is tromfoltak érte.
Gondoltam, hogy valaki felhozza a sarlatánokat. Ezért is emeltem ki, hogy addig van rendben, amíg másnak nem árt. De azért lássuk be, egy drogdíler több kárt tud okozni, mint egy EZO-tv jós...
Egyébként természetesen igazad van, a lelki problémát kezeltetni kell, na de hit nélkül hogyan akarna, vagy miért akarna egy beteg meggyógyulni?
Ez igen. A kis ezós cica felháborodik, ha leszólják a baromságait, a következő kommentjében meg elkezdi szapulni egy másik ember hitét. Dehát tudjuk, más szemében a szálkát...
Kérdező!
Az ember nem szereti a bizonytalanságot. Ezek a humbugok pedig megmutatják a "jövőt" és ez ad egy biztonságérzetet.
Amúgy a jóslás tényleg létezik. De nem a kártyák, meg ingák, meg az ilyen baromságok, hanem a jós miatt. Nem kell más a jósláshoz, mint jó emberismeret. Ha tudod, hogy az adott ember hogy fog viselkedni, akkor tudsz következtetni a jövőjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!