Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az élet nagyon pocsék. Lehet...

Az élet nagyon pocsék. Lehet boldognak lenni?

Figyelt kérdés

Most halt meg fiatalon rákban egy kedves ismerősöm. Szép és kedves volt, normál családban nőtt fel, nem voltak beilleszkedési gondjai, fiatalon házasodott és nagyon jól megvoltak. Ez túl szép lett volna - el kellett mennie...

Szülők alkoholisták, vagy komoly üvöltözések vannak otthon. Vagy épp meghal az egyik szülő, özvegyet és gyerekeket hátrahagyva.

Sok ember kemény beilleszkedési gondokkal, akár barátaik sincsenek, és a szakember begyógyszerezi ahelyett, hogy segítene neki beilleszkedni (akár a gyógyszer szedése mellett).

Mindenhol halál, rák, magányosság, veszekedések. Súlyos szegénység, akár adósságok vagy munkásszállón felnövő gyerekek.

A munkahelyeken zsarnok, üvöltöző, nem megértő főnökök.

Ez lenne az élet? Mert nekem az eddigi 25 évben eddig ez, ahogy az összes barátomnak, munkatársamnak is.

2017. aug. 23. 12:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

haver 7 év depresszió, magány, alkoholista szülő, családi gondok, hadd ne soroljam...2 rossz párkapcsolat...

szóval kijutott nekem is a gondokból, de mégis jó kedven van, boldog vagyok most egyedül!

sokszor a csalódások után tudjuk igazán értékelni a dolgokat

igen lehetünk boldogok, ha tudjuk élvezni a pillanatot

van aki meg gazdagon, jó lehetőségekkel, barátokkal körbevéve is szenved, mert mindig többre és többre vágyik...kell is a többre vágyás, mert az hajt előre, de mellette élvezzük a pillanatot is!

2017. aug. 23. 12:34
 2/21 anonim ***** válasza:
A depresszió és a gyász mossa az agyadat. A depresszió legjellemzőbb tünete, hogy képtelen vagy a valóságot reálisan meglátni, úgy, ahogy van. Sajnos ezt csak akkor tudod meg, ha sikerül kikerülnöd a depresszióból. Szerintem a legrosszabb, ami egy emberrel történhet, hogy depressziós lesz. Mert az akár egy egész életen át kínozhatja az embert, ahelyett, hogy jól lenne. Szerintem csak és kizárólag akkor tudsz ezeken túl lenni, ha megfelelő támogatást kapsz a környezetedtől. Ha szeretnek, támogatnak.. attól tudsz kiegyensúlyozott lenni és kievickélni mindabból, amiben most benne vagy.
2017. aug. 23. 12:35
 3/21 A kérdező kommentje:

Hogy depressziós vagyok, az biztos.

De az is biztos, hogy két főből áll a családom, nekem is meghalt valakim, akit egyedül gondoztam, azóta nem sikerült feldolgoznom.

Beilleszkedési gondokkal küzdök.

Haver van, minddel párhetente - havonta tudok találkozni. Igaz barát nincs, akivel akár a napi történéseket megoszthatnám.

A nyáron sehol nem voltam.

A haverok érdeklődési köre, kedvelt tevékenységeik eltérnek az enyéimtől. Lényegében önmagam nem tudok lenni mellettük.

Egyelőre csak kisebb, de egészségügyi dolgokkal küzdök.

Ja, és olyan az életem, mint egy harmincévesé - leterheltség, munka, felelősségek, életmód tekintetében.

2017. aug. 23. 12:43
 4/21 A kérdező kommentje:

Egy munkatársam van, aki úgy egész jókedvű, boldog és nem azért, mert minden szépet észrevesz, nem azért, mert pozitív, hanem tényleg ígéretesen alakulnak a kis dolgai, komoly gondok nincsenek.

Mindenhol máshol komoly gondok..

2017. aug. 23. 12:53
 5/21 anonim ***** válasza:

A baj csak az,hogy ezeket veszed észre....

Tenni kell csupán,hogy szebbé tedd.

Nekem ezekből bőven kijutott,amiket írtál.

Utálatos család,elnyomott gyermekkor,terror (éhezés az nem volt) az most van hó végén kb. :)

Na és?? Változhat minden ettől függetlenül....

2017. aug. 23. 12:54
 6/21 anonim ***** válasza:
Értem és megértelek. Persze csak a saját példámmal tudok dobálózni, de nekem a szerelemben, párkapcsolatban sikerült azt az ideális háttért megtalálnom, amivel kiegyensúlyozott tudok lenni. Lehet, hogy neked is ez segítene. Barát fronton én is így vagyok, azt végképp nem tudod erőltetni és nem is szabad. Ismerkedj szerintem.
2017. aug. 23. 12:55
 7/21 anonim ***** válasza:
A hülye légy mindig pozitív álmosollyal és tanácsokkal pedig ne foglalkozz.
2017. aug. 23. 12:56
 8/21 A kérdező kommentje:
Hát azt én is tudom, sőt, egyre jobban azt tudom, hogy az a boldog, aki nem veszi észre a súlyos rosszat.
2017. aug. 23. 12:56
 9/21 anonim ***** válasza:
Tudod ez az utolsó, amit írsz, már egy folyamat része. Amikor képes vagy meglátni, hogy mennyire elvakult is voltál és jössz kifelé a depresszióból. De addig csak üres fecsérelt szavak, majd meglátod, semmit sem fog tőle javulni az életed.
2017. aug. 23. 12:59
 10/21 A kérdező kommentje:

A súlyos beilleszkedési gondokkal mindig küzdöttem, ezen kívül testileg gyenge, nehezen tanuló lány voltam. Ezt leszámítva szerető ember nevelt fel, mindig érdekelte, mi van velem. Mindenem megvolt. Tanulhattam és a beilleszkedéssel is fejlődtem. Még párkapcsolatom is lett.

Aztán a párkapcsolat tönkrement, az ember aki fontos volt, teljesen leépült, egyedül ápoltam.

Az élet minden területén sokszorosan az erőmön felül kell helytállnom, sokszorosan túl vagyok a végkimerülésen és totálisan egyedül vagyok.

Csak akkor jobb, ha nem gondolok a nehézségekre pár percig, óráig.

Mert az életem egy rakás szr. Az összes ismerősömé is.

2017. aug. 23. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!