Miért nem élheti át mindenki a szerelmet? Annak ellenére, hogy tesz is érte, hogy meglelje a boldogságát.
Miért vezet rá minket Isten, hogy megleljük a lelki társunkat, szerelmünket ha ő nem viszonozza az érzéseinket?
Nem marad más csak a csalódottság, üresség, magány...
Tételezzük fel hogy a keresztény Istenre gondolsz.
A: Nincs Isten
B: Isten nem tökéletes
C: Isten köcsög
D: Passz
Amúgy valószínűleg nem a lelki társad az illető. Szerelmes vagy és most olyannak látod ami igazából nem is.
"Miért vezet rá minket Isten, hogy megleljük a lelki társunkat, szerelmünket ha ő nem viszonozza az érzéseinket?"
Neked ő irányítja az életedet és te nem tehetsz semmit érte vagy épp ellene? Elég rossz világ van rád. Én már eljutottam addig, hogy tőle függetlenül, csak a saját döntéseim és lehetőségeim által meghatározott világban élek. Hidd el, úgy még a szerelmet és annak hiányát is könnyebb felfogni.
Bárki átélheti azt, a szerelem nem tudatos dolog
Gary Chapman az 5 szeretetnyelvről szóló könyvében (Egymásra hangolva vagy A szerelem pszichológiája) leírja mi is a szerelem!
A szerelem egy lila köd amitől tökéletesnek látod a másikat, persze elég erős érzelmi dolog, de nem biztos, hogy a lelki társad találod meg abban akibe szerelmes leszel!
Lehet, hogy nem Isten vezet rá, ha az illető nem viszonozza.
Ha valakihez a külseje alapján vonzódsz, és még megértő is veled, az még nem biztos, hogy Isten munkája.
Istenhívő a kiszemelted?
Igazából vallásos vagyok, ezért írtam úgy, hogy bizonyára van valami oka amiért úgy érzem Isten "segíti" az életünket. Amit nem értek, hogy miért kell megismernünk és legfőképpen megszeretnünk olyan személyeket, akik nem viszonozzák az érzéseinket.
Nem ez az első csalódás az életemben, ezért is érzem úgy, hogy nem mindenki lelheti meg a párját, boldogságát.
"miért kell megismernünk és legfőképpen megszeretnünk olyan személyeket, akik nem viszonozzák az érzéseinket"
Azért, hogy amikor majd olyat ismerünk meg, aki viszonozza, értékelni tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!