Miért nem ölik meg magukat akiknek meghal a gyereke, társa, vagy örökre elveszíti élete szerelmét akivel együtt akarnak gyereket? Hogy képesek tovább élni, minek?
Lehet, hogy maradtak még számára fontos emberek, és még lehet célja az életüknek.
Biztos óriási törés, de fel kell állni.
Szia!
Szerencsére nem éltem át még ilyen tragédiát így nem biztos,hogy hasznos a véleményem de azért válaszolok
Szerintem a családjuk miatt..A barátaik..Nem tudom én eddig csak a kutyákat vesztettem el és az is tragikus volt.Én nem élném túl..
Ha esetleg így névtelenül szeretnél beszélgethetünk privátban ha gondolod...
Mert minden tragédia után van miért élni. Ma már tudok róla beszélni, de elhiheted, hogy éveken át élőhalott voltam. Sok évvel ezelőtt fiatal feleségként és boldog ikerfiúk anyjaként borzalmas volt átélnem azt a napot amikor rendőrök csöngettek a lakásomba. Ma sem felejtem el, hogy az egyik rendőr nagyjából velem egykorú lehetett, és láttam, hogy sírt. Majd közölték, hogy a férjem és az akkor 5 éves fiaim autóbalesetben meghaltak. Kigyulladt a kocsi egy ütközés miatt.
Miért nem öltem meg magam? Mert akkor ott az ajtóban meghaltam. Évekig. Később meg mindig volt valaki akibe kapaszkodhattam, és mellettem voltak. Majd idővel a szerelem újra megtalált, és a kislányom visszahozta az élet örömét nekem.
Hát a legtöbben ezért nem lesznek öngyilkosok. Mert a fájdalom soha nem múlik el, de mindig van egy újabb remény a boldogságra. Van miért élni.
43/N
A halottak emlékét az élők őrzik, ha meghal az élő, akkor azzal a halott emléke is eltűnik.
És ahogy az előttem szólók példája is mutatja, minden van esély arra, hogy jobbra forduljanak a dolgok. 25 évesen még az életed nagy része előtted áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!