Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem ölik meg magukat...

Miért nem ölik meg magukat akiknek meghal a gyereke, társa, vagy örökre elveszíti élete szerelmét akivel együtt akarnak gyereket? Hogy képesek tovább élni, minek?

Figyelt kérdés
Lassan 5 éve, hogy örökre elveszítettem azt akivel elképzeltem az egész életem. Minden nap egy rémálom. 25l
2016. márc. 18. 21:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tegyél fel magadnak egy kérdést. Ha te halnál meg, akkor akarnád, hogy a barátod utánad haljon, vagy azt szeretnéd, hogy inkább éljen tovább legalább ő, és legyen még esélye a boldogságra?

Hidd el, a barátod nem akarná, hogy te megöld magad, és ha van túlvilág, és lát téged, akkor most szomorú, hogy még nem vagy túl ezen a gyászon. De akkor lenne a legszomorúbb, ha megölnéd magad miatta. Ugyanis ha egy ember szeret egy másik embert, soha nem kérne olyat tőle, hogy ölje utána magát!

Nem azért maradtál itt, hogy keseregj és gyötrődj, hanem azért, mert tovább kell lépned. Az élet az ilyen, bárkivel megeshet, hogy elveszíti a rokonát, szerelmét, testvérét, gyerekét stb. Velem is megesett ez. Két dolog van. Vagy megpróbálod elfogadni a dolgot, és miután ez megtörtént, tudsz róla beszélni úgy, ahogy az egyik előttem szóló írta le a megrázó dolgot a családjáról. Vagy pedig magadba fordulsz és emészted magad. De hidd el, ha egyszer leteszed a gyászt, és tovább lépsz, és újra találsz valakit, akivel boldog leszel, akkor onnan már másképp fogod ezt az egészet látni (persze a fájdalom mindig ottmarad, csak másképp). Csak ezt a lépést kéne megtenned, ami nagyon nehéz. Van, aki megteszi ezt, és van, aki nem. Van, aki újra boldog lesz, és van, aki nem. Kemény, amit mondok, de neked kell választani.

(Még akkor is neked kell választani, hogy ha úgy érzed, a fájdalom megemészt. A fájdalom, a rossz gondolatok ellen nem lehet tudatosan tenni, ezt is tudom. Ha egyszerűen emészt a dolog, akkor hiába mondja neked akárki, hogy "lépj túl rajta", ez nem fog menni. Csak annyit tehetsz, hogy eldöntöd, hogy márpedig élni akarsz. És dolgozz/tanulj, legyen hobbid stb. Előbb-utóbb, sok idővel majd túl fogsz rajta lépni. Szóval nem azt mondom, hogy holnaptól ne is gondolj a gyászra, mert ilyen nincs. Ez fokozatos dolog, és egyáltalán nem tudatosan megy. De ha nem változik évek múlva se semmi, akkor keress fel egy szakembert.)

2016. márc. 20. 01:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Rendesen megijedtem, amikor a a leírást olvastam. Szóról szóra így jártam én is. Bár nekem fordítva van, viszonylag az elején könnyebb volt, aztán évről évről egyre rosszabb. Fogalmam sincs mitől vagyok így megfordulva de borzasztó. Nem hiszem, hogy sokáig akarok még élni. Inkább ne éljek sehogy, mint fájdalommal. Én nem akarok továbblépni, én azokat az időket akarom amikor még velem volt. Senki sem ért meg.
2016. dec. 7. 04:08
 13/13 anonim válasza:

Mekkora iditóta kérdés ez barátom!! Mert biztos van más családtagja is akinek ugyanolyan fájdalom lenne elveszíteni őt mint amilyen neki volt elveszíteni a szerelmét pl.

Az ilyen emberek életének,a többi szeretett ember az értelme akikért muszáj élniük.

Önzőség lenne megölnie magát,az túl egyszerű lenne.

Egész életében azt fogja várni az illető, hogy újra együtt lehessen a szerelmével, fájdalom és szenvedés marad az élete,csak azért létezik innentől kezdve, hogy mások boldogok legyenek... 😭Tapaszatlat!

2022. jún. 14. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!