Miért divat a fiatalok körében ennyire a rendőrgyűlölet?
Teljesen véletlenül találtam rá egy (magyar) zenére, aminek a szövege elég durva, rendőrgyalázó. Ez olyan dolog hogy az ember (főleg ha rendőrnek készül) azonnal kilép és elfelejti az egészet, csakhogy én nem így tettem és megnéztem a kommenteket, hát ott fiatal tizenévesek írkálnak mindenfélét a rendőrökről. (én is ebbe a korosztalyba tartozom). Nem értem, hogy mi bajuk lehet ennyire a rendőrökkel, nem hiszem hogy ilyen fiatalon negatív tapasztalatuk lenne...
A másik az hogy olyat is láttam már, hogy egy 13 éves "kislány" rakja ki a "fuckthepolice" képeket. Nem értem ha egy felnőttnek negatív tapasztalata van, miért befolyásolja ezzel a fiatalokat, lassan már ciki a korambelieknek ha valaki nem utálja a rendőröket. :(
A válaszadókból lerí hogy aki ész nélkül utálja őket, milyen értelmi szintet képvisel. Persze nem tökéletesek, szoktak visszaélni de most mégis:
-Miért utálod a rendőröket?
-A mocskok traffipaxoznak, megbüntetnek
-De hisz tudnod kéne mennyivel kell menni, a száguldással pedig másokat veszélyeztetsz
-H-haggyál már! Különben is, ezek a szemetek nem hagynak füvezni!
-A kábítószer be van tiltva, az ő hibájuk hogy te tudatosan megszeged a törvényt és kockáztatod a jövődet?
Tényleg, én teljesen megértem ha negatív előítéleteid vannak a rendőrség miatt, de ha a fentebb leírt dolgok miatt van ez, akkor a gond a fejeddel van.
Épp ma olvastam (közösségi oldalon) , hogy a rendőrök csak a romákat tudják bántani, ezután gyorsan rénéztem itt a válaszokra, többen is írjátok, hogy a rendőrök félnek a romáktól. Akkor most mi van?
Nem szeretnék elkanyarodni a témától, de ha egy cikkben azt írják, hogy mindig csak a romákat igazoltatják ugyanúgy megjelennek a negatív kommentek, mint amikor azt írják, hogy a romákat nem igazoltatják. Akkor mi a jó?
30-as! Írtál olyanokat amikkel nem lehet nem egyet érteni, például az M.R-es ügy...
Vannak persze felháborító esetek, de ettől nem szabad mindenkit egy kalap alá venni. Szerintem / remélem vannak még tisztességes rendőrök.
Nem olvastam el minden kommentet, így nem tudom írta-e valaki, de az is a probléma egyik része, hogy nagyon sok filmben, sorozatban terjesztik azt a sztereotípiát, hogy a rendőrök korruptak.
És a valóságban is egyébként azt lehet megfigyelni, hogy a törvényszegő zsaruknak nagyobb hírértéke van, mint azoknak a hőstetteknek, amiket a tisztességesek végrehajtanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!