Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért divat a fiatalok körében...

Miért divat a fiatalok körében ennyire a rendőrgyűlölet?

Figyelt kérdés

Teljesen véletlenül találtam rá egy (magyar) zenére, aminek a szövege elég durva, rendőrgyalázó. Ez olyan dolog hogy az ember (főleg ha rendőrnek készül) azonnal kilép és elfelejti az egészet, csakhogy én nem így tettem és megnéztem a kommenteket, hát ott fiatal tizenévesek írkálnak mindenfélét a rendőrökről. (én is ebbe a korosztalyba tartozom). Nem értem, hogy mi bajuk lehet ennyire a rendőrökkel, nem hiszem hogy ilyen fiatalon negatív tapasztalatuk lenne...

A másik az hogy olyat is láttam már, hogy egy 13 éves "kislány" rakja ki a "fuckthepolice" képeket. Nem értem ha egy felnőttnek negatív tapasztalata van, miért befolyásolja ezzel a fiatalokat, lassan már ciki a korambelieknek ha valaki nem utálja a rendőröket. :(

#rendőr #gyerek #rendőrség #fiatal #tinédzser #rendőrgyalázás #rendőrgyűlölet
2017. aug. 21. 09:38
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
83%
Kb kivétel nélkül mindegyik divatből utálja őket. mint ha már meggyűlt volna a bajuk a törvénnyel..gengszternek akarnak tűnni 10 évesen a majmok aztán még az oldalrács sincs leszerelve az ágyukról. Persze mindenki megy a tömeg után, ha te "nem utálod" a rendőröket akkor te nem állsz be a szánalmasok sorába, viszont akkor kiközösítenek..jó nyilván nem lesz az, hogy nem barátkoznak veled emiatt :D
2017. aug. 21. 09:44
 2/36 anonim ***** válasza:
33%
Én,azt gondolom hogy ez nem normális,én szeretem őket!Amúgy,az bűncselekmény legalább is szerintem a BTK 332-es paragrafusát merítheti ki.
2017. aug. 21. 09:48
 3/36 A kérdező kommentje:

Én rendőrnek készülök. :D

Igen, sajnos egyértelmű, hogy azt hiszik, hogy ez menő és ha valaki pl rendőr akar lenni az a ciki. Majd kinövik, csak az a gáz, hogy ha valami nem tetszik nekik egyből rendőrrel fenyegetnek :)

2017. aug. 21. 09:49
 4/36 anonim ***** válasza:
41%
Ja. ott a pont kérdező. te meg majd ha rendőr leszel és kihív egy ilyen gyerek, hogy 3an akarják megverni, odamész hozzá és megmondod, hogy ciki rendőrt hívni és te is belerúgsz egyet :D
2017. aug. 21. 09:53
 5/36 A kérdező kommentje:
Ja :D
2017. aug. 21. 09:55
 6/36 anonim ***** válasza:
16%

Csak nem a Pamkutyás Deszpászítóra találtál rá? Mondjuk nem rátalálni nagyobb kihívás lett volna :)

Szóval igen, tapasztalat hiányában senki sem objektív, a tizenpáréves emberkék meg már csak korból fakadóan is legfeljebb az idősebbeket majmolhatják. Természetesen az általánosítás soha nem jó dolog, de mivel jelenleg gyakorlatilag egy rendőrállamban élünk, ami nem a nemzetet, hanem a kormányt szolgálja és védi, így aztán ember legyen a talpán, aki pont emiatt megrója a tizenpáréves emberkéket. Véletlenül olyan szerveződést utálnak most divatból, amit tíz év múlva tapasztalatból is ugyanúgy fognak.

2017. aug. 21. 09:55
 7/36 A kérdező kommentje:

Sokkal trágárabb zenéről van szó. :)

Nem ítélték el senkit emiatt, csak szerintem előtte szerezzen tapasztalatot mielőtt kiposztolja, hogy "minden zsaru egy....., mert nem tudom melyik rapper azt mondja" természetesen tele helyeírási hibával.

Mindenkinek joga van megítélni, hogy tiszteli - e, elfogadja - e a rendőröket, de legalább kultúráltan fejezze ki magát.

2017. aug. 21. 10:05
 8/36 anonim ***** válasza:
67%

Nem a fiatalok körében divat.

A rendőrök mindig is céltáblái voltak a vicceknek. És minden korosztályban vannak olyanok, akik általánosítanak és úgy egyben az összes rendőrt utálják.

Fiataloknál gondolom, benne van a lázadás is. Mindegy, hogy miért és mi ellen, de lázadni kell.

2017. aug. 21. 10:12
 9/36 anonim ***** válasza:
65%

Én azért nem gyűlölöm a rendőröket, mert nagyon sokat tesznek a közbiztonságért, de rengeteg dolog van a rendőrség viselkedésében, amitől hányni tudnék... amíg ez nem változik, addig sztem a rendőrség megítélése sem fog. És ezeknek a többségét én kistini korom óta látom, tapasztalom a környezetemben.

Nálunk volt pl. egy olyan eset, hogy vmi többszörösen körözött (asszem) kocsitolvaj nyomába eredt a rendőrség, az egyik rendőr utánalőtt, erre másnap kirúgták. Azt, aki végre tett is volna vmit azért, hogy egy ilyen piti senkiházi ne lopkodhasson tovább.

Vagy azt, hogy amikor ellopták a kocsinkat, akkor a rendőr, aki felvette a jegyzőkönyvet, tök unott és bunkó volt, és semmit nem csináltak, semmit nem nyomoztak. Pár nap múlva felfüggesztették a nyomozást, és nem tudtak mit válaszolni arra, hogy mégis mit tettek az alatt az x nap alatt, csak mismásolt.

Vagy hogy volt szomszédunk a rendőrségnél dolgozott, a feleségét a felettük lakó cigány család majdnem félholtra verte, csak mert szerintük a fiuk túl hangosan játszott az este... a rendőrségnél nemhogy kimentek volna a családhoz, pedig bizonyíték is volt, hanem fentről rászóltak a pasira, hogy legyenek óvatosabbak meg KEDVESEBBEK a cigány famíliával.

De akkor sorolhatnám, hogy a cigányok nyugodtan randalírozhatnak, közben meg hajléktalan néniket büntetnek meg többezer forintra, amiért nem a zebrán mentek át, meg ha fél km/h-val gyorsabban hajtott vki, akkor már jönnek a busás csekkek. Hogy akire máshol nagyobb szükség lett volna, azt inkább leküldték a határra migránsokat szekálni meg a mittudoménmilyen diplomáciai eseményre (volt olyan, hogy estére nyóckerben maradt 1 db járőr). Hogy bent milyen korrupció folyik, mint minden állami intézményben, azt jól tudja mindenki.

Plusz... régen én viszonylag közel laktam az egyik rendőrségi épülethez... hát ahogyan a rendőrök beszéltek, viselkedtek... mint a putri cigánysoron, komolyan. A rendőrök példaképek kellenének, hogy legyenek, ehelyett köpködtek, káromkodtak, mint a kocsis, égő cigicsikket eldobtak taposás nélkül, szemeteltek, hangoskodtak.

Az megint más kérdés, hogy van egy másik réteg, aki azért f..thepolice-ozik, mert anarchista meg mert szerinte ezzel az állampolgárok jogait bántják, hogy el mernek vkit kapni, aki bűncselekményt követett el... meg ugye nyilván aki báncselekményekből él meg, azoknak nem lesz szimpatikus a rendőrség mint intézmény sem, akkor is, ha nincsenek ekkora visszásságok, mint amik most vannak.

2017. aug. 21. 10:12
 10/36 A kérdező kommentje:

Egyetértek.

A rendőröknek kéne jó példát mutatni, amíg lesznek nem megfelelően viselkedő, rendőrök a tisztességeseket is el fogják ítélni.

De az sem a legjobb megoldás, hogy mindenkit egy kalap alá véve már a gyerekeket is arra tanítjuk, hogy mindegyik rendőr rossz. Mindkét oldalon vannak gondok, igyekszem átlátni a témát, de én is még csak 15 éves vagyok.

2017. aug. 21. 10:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!