Miért divat a fiatalok körében ennyire a rendőrgyűlölet?
Teljesen véletlenül találtam rá egy (magyar) zenére, aminek a szövege elég durva, rendőrgyalázó. Ez olyan dolog hogy az ember (főleg ha rendőrnek készül) azonnal kilép és elfelejti az egészet, csakhogy én nem így tettem és megnéztem a kommenteket, hát ott fiatal tizenévesek írkálnak mindenfélét a rendőrökről. (én is ebbe a korosztalyba tartozom). Nem értem, hogy mi bajuk lehet ennyire a rendőrökkel, nem hiszem hogy ilyen fiatalon negatív tapasztalatuk lenne...
A másik az hogy olyat is láttam már, hogy egy 13 éves "kislány" rakja ki a "fuckthepolice" képeket. Nem értem ha egy felnőttnek negatív tapasztalata van, miért befolyásolja ezzel a fiatalokat, lassan már ciki a korambelieknek ha valaki nem utálja a rendőröket. :(
Mert azt látják, hogy a rendőröknek nagyobb hatalmuk van, bármit megtehetnek, közben ha 2 percet olvasgatnának a jogaikról és faladataikról, rájönnének, hogy talán még civilként több dolgot tehetnek meg, mint egy rendőr (a rendőrnek egyszerre kell úgy eljárnia, hogy ne sértsen törvényt, erkölcsi szabályokat, és a munkakörének megfelelően járjon el a kirúgás elkerülése végett), de ezt persze nem látják, csak a majmokat a klippekben ugrálni, ahogy a "kötsög poliiisz"-ról makognak.
Itt még nem is annyira divat amúgy... Amerikába a gettós négereknél, na az aztán szép... Úgy csinálnak, mintha a rendőrség a Waffen SS lenne, ők pedig a zsidók, akiket akármikor kivégezhetnek. :'D
Én 18 vagyok, és én is elgondolkodtam a rendőri álláson, de még nem jutottam dűlőre. :D
Igen jobban szűrik mint pl a konyhásnéniket, de mégjobban kéne, ami már kb lehetetlen.
Amúgy igen, a klippekben már csak játszanak egy szerepet, de amikor a rap/gangster rap kialakult, még rengeteg rendőri túlkapás volt, durvábban ment a rasszizmus. Mondjuk a gettóban sem voltak szentek az emberek, tény hogy ment a bűnözés. De sok ártatlant is elkaptak olyasmiért amit el se követett csak mert fekete.
Saját tapasztalat hogy traffipaxozni, büntetni nagyon tudnak, de egyszer betörtek hozzánk, 3 óra múlva kijöttek, 2 mondatot felírtak és elmentek, majd a nyomozást lezárták. Vagy mikor belémjöttek Balatonfüreden, akkor meg ki sem jöttek a rendőrök, 3 órát vártam rájuk..
Ezek után megvan a saját véleményem róluk, a saját tapasztalatom alapján...
Nem olvastam el minden választ, de mindkét oldalt megértem, bár a rendőrgyűlölőket azért annyira nem. Saját példa: öcsém mantrázta mindig ezt a fuck cops-ot, de kb. 13 éves korától, iszonyú idegesítő volt. Még az ajtajára is kiírta. Fuck the police. Pff. Aztán egyszer megtámadták, természetesen akkor már nem volt fákkopsz, meg arcoskodás.
Ja ő is ilyen trágár szarokat hallgatott, sajnos ezeket át is vette a hétköznapi kommunikációba is.
Viszont másik oldal: sok rendőr korrupt és nekem is volt már ezzel személyesen gondom. Sok köztük az áldozathibáztató, volt nőismerősöm, akin pl. gúnyolódtak a súlya miatt, miután feljelentést tett nemi erőszak miatt.
Szerinted ilyenkor mégis mi csapódik le az emberben?
Saját tapasztalat. Oké, ha ezek tényleg így történtek lehet is véleményed, nem mondtam, hogy ha kifogsz olyan rendőröket akikben negatívan csalódsz akkor is szeresd őket, itt most nem erről van szó.
A településemen elég sok roma él, találkoztam olyannal, hogy a rendőr nem mert fellépépni ellenük, viszont láttam már olyat is aki határozottan viselkedett velük szemben. Ez is változó.
Utolsó! Pont írtam és nem láttam a válaszod.
Na, igen épp ezért írtam, hogy mindkét oldalon vannak gondok. Csak tudod rossz, hogy engem is (és még más tisztességes embert) elítélnek a (esetleges leendő) munkája miatt.
Mert rohadekok, mert felelmet keltenek a tisztesseges emberben is nyugalom helyett, mert nem a ciganybandat kezdik el ejszaka maceralni akik molesztaltak engem mint 40 kilos tizeneves lanyt, hanem engem
Mert megallit igazoltatni gyalog ejszaka, es lapit a bokorba, az emberre rahozza a fraszt, mert hirtelen bekapcsolja a villogot
Megalazoan beszelnek az emberrel ok nelkul
Szolok, hogy legyen szives kikapcsolni a villogot, mert epilepszias vagyok es kezdem rosszul erezni magam
Azert se kapcsolja ki
Nem mernek kimenni a ciganytelepre
Akarmit bejelentesz nem csinalnak semmit
Bemegy az ember feljelentest tenni, mert egy drogos elutotte es eltort a laba, erre elzavarjak MERT MEG CSAK NYILT TORESE SINCS, MIT AKAR
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!