Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bear Grylls komolyan állati...

Bear Grylls komolyan állati ürüléket eszik?

Figyelt kérdés

Pl. ebben a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=V3gBpLF4MJA

Rendben van hogy túlélési tippeket ad, rovarokat, csúszómászókat, rothadó állati dögöket eszik, de szerintem ez már enyhe túlzás. Mi a helyzet a fertőzésekkel, a parazitákkal vagy azzal, hogy valaki képes legyen az ilyet hányás nélkül lenyelni? (Én amúgy előbb halnék szomjan.)

Én értem hogy ex katona, meg megmászta a Mount Everestet, meg vas gyomra és immunrendszere van, de ugyanakkor nem mindenki Bear Grylls.

Hogyan élje túl az ember, ha már egyből meghal mer "sz*r levet" ivott vagy rohadt, nyers tetemet evett? Erre ő nem gondol?

2017. aug. 17. 00:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

# 10

A Sz*revés még nem is baj. Végülis annyi pénzért biztos megéri neki. A baj ott van, hogy a nézőket megpróbálják teljesen félrevezetni vagy hülyének nézni.

Most akkor miről is szól a műsor? Arról, hogyan kell túlélni a vadonban, vagy hogy egy elvetemült csávó minél gusztustalanabb dolgokat műveljen a kamera előtt?

Egyáltalán hogyan jut eszébe bárkinek is, hogy nyers szarvashúst egyen vagy kígyóvért igyon? Ez semmi másról nem szól, csak a showműsorról és a pénz csinálásról.

Én alapvetően szeretem az állatokat. Viszont ha azért kéne állatot ölni, hogy az ember magát (esetleg a családját) tudja élelmezni, azt sem ítélem el. Azt viszont baromi nehezen tudom elfogadni, amikor valaki mások vagy saját maga "szórakoztatására" csinálja (gondolok itt a "sport" vadászokra is) de amúgy minden különösebb más ok nélkül teszi ezt.

Ed Stafford (a brit hadsereg volt kapitánya, aki elsőként gyalog végigjárta az Amazonas medencéjét) 60 napot töltött egyedül, minden felszerelés és ruházat nélkül egy lakatlan csendes-óceáni szigeten. Minden eseményt saját maga vett fel, nem kísérte stáb. Az eszközeit a semmiből csinálta. Az élelmet magának szerezte meg. Egyébként egy műsora is van, ahol azt mutatja be, hogyan kell „tényleg túlélni” méghozzá teljesen egyedül a legextrémebb körülmények között. Őróla minden további nélkül el tudja képzelni az ember, hogy tényleg az történik vele, ami a képernyőn látható. Nem produkálja magát a kamera előtt, hogy Bear teszi. Azt is beismerte, hogy némely esetben „külső segítséget vett igénybe” de ettől függetlenül tényleg a valódi túlélést mutatja be.

Bár rovarokat és csúszómászókat ő is megevett (fehérje pótlás céljából), de egyszer nem jutott eszébe hogy ürüléket vagy nyershúst egyen. Amikor megpróbál nyersen elfogyasztani valamilyen állatot, abból is elég komoly hányás lesz. Tehát magyarul az történik vele, ami egy hasonló helyzetben lévő emberrel történhetett volna.

Ezzel szemben amit Grylls tesz, az teljesen valószerűtlen egy hétköznapi ember szemszögéből. Rendben hogy az ő gyomra elbírja az ilyesmit, de akkor is nonszensz amit csinál. Ha bárki ugyanezt meg akarná csinálni, nincs kizárva hogy az illető az első alakommal belehalna valamilyen fertőzésbe. Innentől kezdve Bearnek nincs hitelessége.

2017. aug. 17. 09:00
 12/13 anonim válasza:
50%
A nem értem, miért zavar egyes embereket, hogy ott van mögötte a stáb meg, hogy forgatás közben tud kajálni félre értelmezitek a műsort. A műsor lényege az, hogy ő bemutassa, hogyan kell túlélni a vadonban adott helyzetekben. Szerintem ezt tökéletesen bemutatja, sokat lehet tőle tanulni. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy a kamerán kívül ő mit eszik meg, hogy hol alszik.
2018. jan. 26. 14:19
 13/13 anonim válasza:
Nem kell itt jönni a pénzzel, hogy mennyit kap nem értem ezt az irigy mentalitást. Egyébkén mindig elmondja, hogy a mit eszik attól nem lehet bajunk vagy ha fennáll valamilyen veszély akkor azt vagy kiküszöböli pl. szénnel leszűri a fertőzött vizet vagy elmondja, hogy most megkockáztatja, mert enélkül nem tudna túlélni.
2018. jan. 26. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!