Bear Grylls komolyan állati ürüléket eszik?
Pl. ebben a videóban:
https://www.youtube.com/watch?v=V3gBpLF4MJA
Rendben van hogy túlélési tippeket ad, rovarokat, csúszómászókat, rothadó állati dögöket eszik, de szerintem ez már enyhe túlzás. Mi a helyzet a fertőzésekkel, a parazitákkal vagy azzal, hogy valaki képes legyen az ilyet hányás nélkül lenyelni? (Én amúgy előbb halnék szomjan.)
Én értem hogy ex katona, meg megmászta a Mount Everestet, meg vas gyomra és immunrendszere van, de ugyanakkor nem mindenki Bear Grylls.
Hogyan élje túl az ember, ha már egyből meghal mer "sz*r levet" ivott vagy rohadt, nyers tetemet evett? Erre ő nem gondol?
Nem hiszem. Én kinézem Gryllsből hogy képes ilyesmire. Az után a sok gusztustalanság után, amit magába tömött idáig? Valószínűleg agyára ment a túlélősdi és valami beteg vágy fűti, hogy mindent a szájába vegyen, amit csak talál.
Én még azt is képes vagyok róla elképzelni, hogy szabadidejében nem is eszik normális ételt, hanem kimegy az erdőbe hogy nyers bogarakat, hüllőket és ürüléket egyen, amit a saját vizeletével öblít le (ahogy idáig is láthattuk tőle).
Amit ez az ember művel, az nem túlélés, hanem valami beteg perverzió. Normális emberben ugyanis fel sem merülne az, hogy embertársait trágyalé ivásra és nyershús fogyasztásra bíztassa a túlélés érdekében:
Na azért szögezzük le, hogy szerintem élvezi is amit csinál. (Már csak azért is, mert ritkán láttam öklendezni.)
Nem azzal van a bajom hogy bogarakat eszik, vagy mert ilyen hihetetlenül gusztustalan dolgokat művel. Hanem azzal, hogy "túlélési oktatás" címszó alatt teszi mindezt, hogy másokat is erre akar buzdítani. Természetesen mindezt a nézettségét, a józan ész szabályait teljesen figyelmen kívül hagyva. Ezért sem tudom őt komolyan venni.
Ed Staffordot töbre tartom nála.
Mondjuk nekem az sem tetszik, hogy az esetek többségében valótlanságokat állít. Pl. amikor "barlangjáró túrákon" vesz részt.
A barlangok nem játékok, egy idióta fáklyával max biztos sírhelyet talál magának a medvék ellen :) A túlélés matematikai elve alapján ezrednyi az esély arra, hogy egy barlangon a víznyelőtől átjutunk a völgyben lévő forrásig. A menekülés biztos esélyeként feltüntetni felelőtlenség egy ilyen megoldást.
Arról nem is beszélve, hogy egy "túlélő" nem tölti az éjszakát 5 csillagos szállodában miután összeverbuválta a menedékét, és nincs nem tart mesterszakácsot se magánál, aki rendes ételeket szolgál fel neki két féregevés között. A kisebb hadseregről amik körülveszik, valamint a biztonságos, ellenőrzött körülményekről - amiben a "túlélést" végzi - nem is szólva.
Mivel a műsor unalmas lenne ha csak szimpla túlélési tanácsadással foglalkozna, ezért beletesznek néhány "extrémnek tűnő", amúgy teljesen valótlan helyzetet, ezt megspékelve a gusztustalankodással, máris megvan az eladható műsor.
Viszont Bear az én szememben akkor is csak egy komolytalan pénzhajhász kókler. Ezért is mondtam hogy Ed Stafford sokkal többet ér mint ő. Mert ő legalább valódi túlélő, sokkal komolyabban is veszi, sokkal hihetőbb amit ő csinál (nem stábbal forgat, hanem teljesen egyedül vesz fel mindent) és nem ilyen bohóc mint Grilles Medve.
Remélem egyszer jól s..gbeharapja ezeket egy medve, vagy farkas, eleinte néztem ezeket én is, de amikor valami szarvasnak a nyakát vágta el, ott lett elég az egészből.
Szeretem a természetet, de a gyilkolás az nem oda való.
Ha már játsszuk a tökös gyereket, akkor legyünk egyenlőek a természetben is....undorodom a sok gyáva féreg vadásztól.
# 7
Mondjuk ez nem teljesen van így, mert ha kint van az ember vadonban és éhezik, akkor előbb-utóbb muszáj lesz ölni a túlélés érdekében. Akkor az embert nemigazán akadályozza holmi morális erkölcs, ha a saját életéről van szó.
Más kérdés, hogy Grilles Medve hogyan és milyen körülmények között műveli ezt. Biztos hogy nem egyedül kapta el az a nyomorult szarvast és nagyon nem is volt szüksége ahhoz, hogy megölje az állatot (végtére is nem kellett nagyon "túlélnie"), arra meg pláne hogy nyersen zabálja fel. Egyszerűen csak a hangulatkeltés miatt csinálta mindezt. Ergo az állat feleslegesen lett leölve. Ezt szem előtt tartva ez egy megvetendő és aljas cselekedet volt. Sz*revő Grylls mélyen reprezentálta ezzel saját magát.
Ugyanazért csinálja amiért a sok celeb meztelenkedik meg kufircol a valóság show-ban.
A pénzért és a nézettségért. Minél többen nézik annál több pénzt kap. És nyilván ahhoz hogy valaki akár pénzért is szart egyen, ahhoz kell lennie alapból egy elmeroggyanásnak.
De valóban ott áll egy egész stáb mögötte, simán el tudom képzelni hogy mű a kaki is. Manapság simán meg tudnak élethűre is csinálni bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!