Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

A metrón egy láthatóan zavart, magas, szikár férfi őrjöngve magyarázott egy számára ismeretlen srácnak.

A srác egyre jobban belebújt a telefonjába, már a feje is vörösödött, látszott, hogy szinte fél. Aztán a zakkant férfi gyalázni kezdte, hogy f---fej, meg egyéb. Mindenki- igen én is, csak lemeredve bámult félre, én néztem a férfit, amikor találkozott a szemünk, csak vicsorgott. Agyaltam, hogy oda kéne menni, és csak simán elterelni a figyelmét valami egyszerű kérdéssel, de féltem, hogy leüt a magam 167 centijével. Aztán leszállt mindenki, szegény srác menekült, nagyon zavarban volt.

Ti álltatok már ki más mellett, ha bántották tömegközlekedésen?

Én is csak egy vagyok a tehetetlenül szemlélődő birkák közül. :/

2017. aug. 13. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Azt gondoltam volna hogy a fiával kiabál.

Bár ha láthatóan nem ismerik egymást akkor meg minek marad ott a gyerek? ha szólni nem mert legalább arébb menne.

2017. aug. 13. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Teljesen felé hajolt az ürge. Lényegében állt felette.
2017. aug. 13. 18:35
 3/7 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem ismerték egymást, az üvöltöző kicsit hajléktalan kinézető volt, a srác meg rendezett öltözékű.
2017. aug. 13. 18:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A

Hallgatsz szégyenkezve, - álkifogásokat keresve!

B

Odamész és megkérdezed tőlük, segíthetsz-e valamiben!

C

Szólsz a fedélzeti segélykérőn a metró vezetőjének az esetről.

D

Ogamész és megkéred a kötözködőt, hogy ne zavarja a metrókocsi nyugalmát a viselkedésével.

E

Állon pattintod a kötözködőt.

F

Előveszed a rendőrigazolványod, igazolod magad és megkéred, hogy hagyja el a közösségi közlekedés szánára fenntartott területet!

Az "A" a már jól megszokott reakció a budapesti disznóólban, - senkinek nincs kedve "leváltani" az addig kiszemelt médiumot úgy, ahogy leüttetni, meg-, leszúratni sincs magát.

A "B" verzió ritkán végződik azzal, hogy békésen leállítja magát az ilyen gyökér, hiszen az a célja, hogy a környezete előtt bebizonyítsa, hogy ő milyen talpraesett, kemény gyerek - és még élvezettel lesi is az utasokra gyakorolt hatást. Gyakrabban torkoll az "A" eset végső megoldásába ez a verzió.

A "C" esetről semilyen tapasztalattal nem rendelkezem, - 50-50 %-os az aránya annak, hogy fog történni valami.

Vagy "beint" a metró vezetője közömbösen, vagy segítséget hív rádión, de az gyakorlatilag azzal egyenlő, mintha a Deák-téren alá ugrott volna valaki a metrónak, mert leállítják a közlekedést, - amíg meg nem érkezik a hatósági jogkörrel felruházott közeg. Ennek gyakran az a vége, hogy a hirtelenjében nagyon sietős dolgú utastársak elkezdik szídni, szapulni azt az embert, aki miatt szerintük leállították a közlekedést.

A "D" esetben "kérjük, lépj vissza két mezőt"!

Az "E" eset verekedéssé fajulhat, ha nem vagy eléggé "utcai harcos", - nem találod el elsőre úgy a "(ököl)szexpartneredet", hogy az azonnal "elélvezzen" és benne van az is, hogy esetleg Te maradsz alul. Segítséget persze nem várhatsz és ha felül is kerekedsz, reális esélyt teremtesz arra, hogy még neked kell hónapokon keresztül bizonygatnod, hogy Te tulajdonképpen nem önbíráskodtál és az Általad alkalmazott erő egy jottányical sem volt nagyobb a helyzet kezeléséhez szükségesnél.

Az "F" eset "a világ 10. csodája", de volt már rá példa - a nagykőrúti villamoson!

2017. aug. 13. 19:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Négyes metrón nincsen "sofőr".

Amúgy köszönöm, ez kielégítő, pontosan rendszerezett válasz volt, ritkán olvasok ilyet! :)

2017. aug. 14. 11:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Előveszel egy 100-200 forintot. Odafáradsz.

- Uram, elnézést. Ön zsebéből esett ki ez a pénzérme.

- Nagyon köszönöm, látom vannak még böcsületes emberek.

- A fiú, akivel ordibál hallássérült.

Megnyugszik. Arra a zsákmányra gondol amit te adtál neki, és iszik egy felest.

2017. aug. 16. 09:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha veled történik.

Elveszed a táskát.

- Kérem foglaljon helyet. (bemutatkozol, kezet fogsz)

- Kérem mesélje el mi történt önnel.

- (elcsendesedik) hát tudja a feleségem megcsalt a bélával, mert elhanyagoltam.

- Látja, örülök, hogy kimondta.

A buszon mindenki felállva tapsol, a buszsofor a hangszóron bejelenti: Mindenkit meghívok egy Bambira.

2017. aug. 16. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!