Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mit lehet tenni...

Szerintetek mit lehet tenni egy ilyen helyzetben (hosszú lesz a sztori. és azt hiszem, bonyolult is)?

Figyelt kérdés

Nem is tudtam, melyik témába írjam, de itt talán elfér...

A történetemben (és problémámban), ami valós, megváltoztatom a neveket. És előrebocsátom: tudom, hogy nagyon-nagyon meg kell gondolnom, mit tegyek. Még egy kérés: ha lehet, inkább akkor írj, ha pozitív ember vagy, mert a pozitív emberek reálisabban látják az ilyen dolgokat. :) A negatív emberek csak rámondják, hogy "menekülj", de ezt nem tartom tökéletes megoldásnak. Jól esne remek indokokat olvasni. :) Előre is köszönöm szépen, és íme az én történetem:

Egyik évben pincérkedtem egy helyen, ahová rendszeresen eljárt két német: Eric és Julia. Mindenki úgy tudta, hogy ők ketten csak barátok, és jelét sem adták annak, hogy bármi lenne köztük. Eric mindig kérte a főnökömet, hogy hadd szolgáljam fel nekik én a kaját+piát, és mindig adott valamennyi jattot, ahogy illik egy étteremben. Egy idő után úgy kaptam a jattot, hogy hosszasan fogta a kezemet, vigyorászott, meg hasonlók, aztán amikor indult vissza Németországba a nyaralásáról, akkor telefonszámot cseréltünk, majd Viberen beszélgetni kezdtünk. Én kedveltem őt, ő engem, szóval tavaly megbeszéltük, hogy eljön hozzám, aztán együtt is nyaraltunk, meg többször meglátogatott, stb.

A nyaralás alatt megismerkedtünk 3 magyar családdal (legyenek: Lindáék, Kittiék és Máriáék). Kedves emberek, mindenkit megkedveltem.

Ősszel azonban szakítottam Eric-kel, úgy éreztem, hogy nekem nem megy vele (NEM a távolság miatt, hanem csak nem szeretem őt úgy igazán).

Idén Lindával beszélgettünk, hogy mindegy, hogy mi nincs köztem és Eric között, mi azért találkozhatunk, így megbeszéltük Kittiékkel és Máriáékkal is, hogy akkor találkozunk újra ott, ahol tavaly.

Ekkor mondta Linda, hogy "de Eric is ott lesz AKKOR". Mondom "nem baj, felnőtt emberek vagyunk (szerintem), emiatt nem kell aggódni". Erre Linda: "de Ericnek van hét éve egy felesége (Julia!!!), aki szintén ott lesz". Én: "sebaj, még mindig tartom magam ahhoz, hogy felnőttek vagyunk, nem lesz baj". Linda: "szerintem Kitti (főleg) és Mária arra számít, hogy majd nagy botrány lesz, mert ők is tudták már tavaly is, mi a helyzet Eric-kel és Juliával, még sem szóltak". (Lindának meg bűntudata van, hogy nem szólt akkor.) Ez kicsit szíven ütött, ám egyben Linda őszintesége jól esett.

Tudni kell, hogy Eric nekem tavaly mondta, hogy anno, amikor Juliával jártak abba az étterembe, Julia folyton nyafogott miattam neki, hogy "hát de ez csak egy pincérnő". Szóval azt vágom, hogy Julia nem bírt engem, de úgy tudtam, csak barátok, semmi több. (Mondjuk jó hülye voltam, hogy ezt elhittem, de honnan is tudtam volna, hogy megy ez "németéknél"? Nem ugyanaz a kultúra a magyar és a német, lehet ott másképp végülis.)

Nem Erictől félek, hanem attól, hogy Julia balhézni fog, és attól, hogy Kittiék és Máriáék tényleg ezt várják.

Én nem érdeklődöm Eric iránt, de annak nem látom értelmét, hogy emiatt ne nyaraljak, vagy hogy emiatt fölöslegesen felvegyem a kesztyűt a nejével (aki - Eric tavalyi elmondása szerint - elég bolond nő). Van megoldás vajon arra, hogy mindenki jól járjon? Csalódott vagyok, és kicsit bosszúszomjas is Kitti és Mária miatt (amiért nem szóltak semmit) - ennek ellenére képes volnék barátsággal közelíteni feléjük, elvégre nem ők az egyetlen balhé-szerető emberek a világon. :)

Szóval mit tennétek a helyemben? Elmennétek nyaralni oda, és remélnétek, hogy kulturált viselkedéssel bármely kellemetlen helyzetet elkerülitek/megoldjátok, VAGY inkább visszakoznátok? Vagy elmennétek, de próbálnátok minél kevesebb időt tölteni Kittiékkel és Lindáékkal, amennyiben esély van arra, hogy Eric és Julia is megjelennek a társaságban? Egyéb ötletek (ha vannak)?

Még egyszer hangoztatnám: én arra számítok, hogy "mind felnőtt, kulturált emberek vagyunk". :)

2017. jún. 25. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben elmennék és vinnék egy kamupasit is, akit beavatnék a részletekbe. Biztosan van egy ilyen haverod, aki ezt elvállalná.

Amúgy meg nem értem, hogy Julia miért nem szólt semmit. Hisz biztosan látta, hogy flörtölsz a férjével. Kicsit zavaros a kép. Na de mindegy, szerintem csak akkor menj el, ha valakit tudsz vinni magaddal, akár barát, barátnő, vagy kamupasi, igazi pasi, akivel meg tudod beszélni a dolgokat, amik ott történnek.

2017. jún. 25. 23:47
 2/8 Dzseri ***** válasza:
lehet, hogy a két német nyitott kapcsolatban él
2017. jún. 25. 23:49
 3/8 anonim válasza:
Huh ez egy érdekes történet :D nos szerintem menj el nyaralni mert egy ilyen miatt nem éri meg kihagyni egy nyaralást szerintem. Ha jól olvastam akkor Linda eléggé veled van tehát rá számíthatsz ha bármi van bár lehet hogy a másik 2 családra is de maradjunk Lindánál.Viszont azt is jó lenne tudni hogy Eric és Julia tudják e hogy te is mész a nyaralásra. Mert ha tudják valószínűleg előre megbeszélik hogyan reagáljanak rád vagy hogy egyaltalán csinaljanak valamit. De szerintem a legegyszerűbb módja az lenne az egésznek ha még nyaralás előtt felvennéd velük a kapcsolatot és letisztáznád velük hogy felnőtt emberek vagytok lehet kultúráltan együtt nyaralni anélkűl hogy bármi gond vagy konfliktus alakulna ki.
2017. jún. 25. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint, először is meg kéne tudnod, hogy Kittiék és Máriáék mennyire csak a "műsorra" utaznak és valójában mennyire is vagytok jóban a felszín alatt.

Mérlegeld mennyi esélye van az olyan beszólásoknak a részükről (esetleg Linda részéről), hogy vigyázzanak veled, mert Erik is megvolt neked akinek van felesége és hasonlók.

Másod sorban attól is függ Lindáékkal mennyire vagy jóba.

Harmad sorban beszélj Erikkel, hogy neki mi a véleménye arról, hogy te is részt vegyél a közös nyaraláson.

Végül mérlegeld, hogy megéri-e ezekkel az emberekkel nyaralni, mekkora esélye van, hogy jól érezd magad és, hogy ne az egész nyaralás háború legyen.

Észrevételek:

Ha csak azért mennél ezekkel a családokkal nyaralni, mert nincs más akkor inkább ne tedd, még egyedül is jobban éreznéd magad.

Ne azért menj nyaralni, hogy a többi családon bosszút állj.

Ha most van valakid elviheted őt és akkor biztosan nem fogsz unatkozni ha a többiekkel összeveszel, de így megkockáztatod a vitákat és lehet nála nem jó pont, hogy a volt pasid is ott lesz és emiatt veszekedések vannak.

Inkább akkor menjetek kettesbe.

Hiába feltételezed, hogy felnőttek és kulturáltak vagytok, a felnőttek tudnak csak igazán veszekedni.

Annak nem látom értelmét, hogy elmenj velük nyaralni és kerülöd őket, annak nincs sok értelme.

Egy realista ember véleménye.

2017. jún. 25. 23:54
 5/8 A kérdező kommentje:

Neeem, én senkin nem akarok bosszútállni, csak csalódott vagyok, és emiatt írtam a "bosszúszomjat". :) (Higgyétek el, alapjában véve jámbor lélek vagyok.) Eric-nek ma írtam, hogy nem tudtam, hogy éppen most lesz ő is ott (azaz, hogy csak későn tudtam meg), és kértem, hogy ha lehet, akkor normálisan reagáljuk le a helyzet(ek)et. És persze mondtam neki, hogy ő nem haragudhat, mert ő elég komoly dolgot hallgatott el, és én sem haragudhatok, mert én pedig szakítottam vele. Juliával viszont gondok lehetnek... Ez a baj, hogy nem mindenki kezelhető könnyen. :) De sebaj, én nem akarok rosszat!

(Basszus, és még nekem volt ősszel bűntudatom, amikért szakítottam vele és "fájdalmat okoztam neki ezzel" - kész vicc, nem?)

Egyébként a 2 tesómmal és az egyiknek a barátnőjével megyek. Ja, és az egyik tesóm barátságban maradt Eric-kel, ezért azt hiszem, talán rá tekintettel lesz Eric (és talán Julia is).

Na, tudom, kabaré az egész sztori (kicsit szégyellem is amúgy ezt a zagyva történetet), de én is úgy hiszem, hogy el kell menni kicsit nyaralni, és a legjobbat kihozni ebből. :) Még van egy hetem addig. Próbálom megemészteni a dolgot, aztán jöjjön, aminek jönnie kell. :)

Köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 26. 00:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Júlia ezek szerint már tudja, hogy Erik megcsalta veled?

Júlia mit szólt ehhez? Gondolom nem sokat, mert együtt vannak még.

2017. jún. 26. 01:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez valami brazil szappanopera forgatokonyve?

A feltekenyseg a legrosszabbat hozza ki az emberbol. A csaj meg bolond. Sztem szamits egy kis kabarera.

2017. jún. 26. 15:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem szappanopera, és én nem tudtam, hogy Juliával házasok, kb. 1-2 hete tudtam meg. :D Na, de közben megoldódott, úgymond... elmegyek oda, és bízom abban, hogy értelmesek lesznek. :) Bátor leszek! És az a fura, hogy semmi idegességet nem érzek, szóval minden oké lesz. :) Köszi mindenkinek. :)
2017. jún. 30. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!