Ti mennyire szoktatok agyalni a pénzen?
Nem arra gondolok hogy a fizetésen vagy a kötelező kiadásokon (számlák, tandíj, stb.)
Hanem úgy általában - én pl. sokat agyalok azon mennyit tettem félre mondjuk az elmúlt évben, tudtam e volna többet félre tenni (pl. kevesebbet eszek barátokkal étteremben vagy büfében, kevesebbet megyek el moziba, stb.), mennyit tartok most a bankban és mennyit otthon kápéban, szóval ilyenek
Mondjuk összességében annak örülök hogy van félretett tartalékom ami bármikor jól jöhet (mondjuk elromlik a számítógépem, vagy csak a hétvégén el akarok utazni) és nem olyan vagyok mint a bátyám akinek nincs pénze, mert ha van is, egyből elkölti
Hát igen mindig az gondolkozik a legtöbbet a pénzen akinek van is.
"mennyit tartok most a bankban és mennyit otthon kápéban"
Örülök hogy ilyen jellegű problémáid vannak.
Én minden szombatomat pénz számolással töltöm ami egésznapomat igénybe veszi.
Minden nap. De hétköznapokon biztosan, munkában állandóan előjönnek ezek a gondolatok.
Diákmelózom, magamat tartom el minden segítség nélkül, keveset keresek, és jövőre költözöm egy ismeretlen városba, ahol egyetemista leszek. Muszáj a pénzen gondolkodnom, különben már 100X utcára kerültem volna.
Egyelőre max 2 hónapig tudnám eltartani magamat a félretett pénzemből, úgy hogy létminimumon élek, szóval kell még sokáig gyűjtögetni.
Ijesztő belegondolni hogy ha most eltörném a lábam, és legalább 3 hónapig nem tudnék menni oda dolgozni ahol dolgozom, akkor éhen halnék, kidobnának az albérletből, nem tudnék utazni.
Mondhatni már pánik szerűen félek attól is ha elkezd fájni valamim, mert félek hogy gyulladás, vagy egyéb.
19/F
Nem agyalok ennyit, számomra a pénz csak egy eszköz, nem pedig cél.
Félreteszek minden hónapban, de emellett nincs bűntudatom, amikor utazásokra, programokra, hobbikra költök szép számmal. Élményeket akarok felhalmozni, nem pedig vagyont.
Amíg éhbérért dolgoztam az előző munkahelyemen, csak annyira izgatott a pénz, hogy megállapítottam minden hónapban, hogy "aha, m-hm, most se fogok kijönni a fizetésből".
Most jobb a keresetem, agyalgatok rajta, hogy a megmaradt pénzzel mit kezdjek, de még csak szokom ezt az érzést. :)
nem értem az ötödik hozzászólót miért kellett lepontozni
programokra, hobbira, utazásra amik jó élményt nyújtanak mindenki költ
vagyis majdnem mindenki, még a garasoskodó nagyanyám is de persze attól még vannnak a világban olyanok akik a mozijegyre is sajnálják a pénzt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!