Csak én szoktam elég sűrűn agyalni a múlton, hogy mennyi mindent hibáztam, és milyen jó lenne most, ha máshogy cselekedtem/döntöttem volna?
Figyelt kérdés
Nekem főleg az utóbbi időkben nagyon rossz, mivel már hetek óta foglalkoztat egy gondolat, és nem nagyon akar múlni.
Egyébként rájöttem arra is, hogy a változást sem nagyon bírom. És rettentően hiányoznak a múltból a dolgok, amiket soha nem kaphatok már vissza. Pillanatok, tárgyak, életfelfogások, és főleg az emberek. Hiányoznak a régi emberek.
Csak én vagyok ezzel így? 18/F
2016. aug. 13. 22:14
1/4 anonim válasza:
Én nem. Nem a múltban élek, előre nézek. Vannak tervek, célok. Úgy próbálok élni , hogy ne kelljen megbánni semmit. Javaslom hogy ilyen fiatalon a jövődre koncentrálj ne a múltra. Ami jó volt, azt próbáld a jövődbe is becsempészni ami rossz volt azt elkerülni tudatosan.
3/4 anonim válasza:
Velem is sokszor, elég gyakran előfordul. Nagyon nosztalgiás típus vagyok, mindig a múlton kattogok, de nem zavar. Legtöbbször a szép elmúlt időket idézem fel és jól érzem magam rajta. Bár néha, igaz, becsúszik egy-egy rosszabb, kellemetlenebb emlék is, majd egy rövid ideig zavar, de ami már elmúlt, azon sokat nem lehet javítani és ezért nem is érdemes sok ideig ilyenen rágódni.
4/4 MZ.per.X válasza:
Régebben voltam ilyen, manapság egyáltalán nem.
Egyszerűen nincs értelme a "mi lett volna ha" kérdésnek, előre kell nézni, s azt kell nézni, hogy hozhatod helyre amit elrontottál, vagy hogy tedd még jobbá azt ami eddig is jó volt. Amíg a múlton agyal az ember, addig nem lép előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!