Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Igaz, hogy a mai mesék tönkre...

Igaz, hogy a mai mesék tönkre teszik a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Mai mese csatornákon nagyon őrült mesék mennek mostanában. Pld a Cartoon Newtork. De a Minimax se elfogadható amik most mennek. Régen olyan jó mesék mentek. pld a Pingu,Sam a tűzoltó,Postás pat stb.. Szégyen a mai tv műsorokra. Szerintetek is igaz?

2017. júl. 5. 12:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
56%

"Ezek a mesék tanították a gyerekeket, - mégpedig olyan értékrendekre, amelyekről a jelenlegi gyerekeknek fogalmuk sincs, - hogy azok bizony (megfoghatatlan) értékek."

Engem arra tanítottak, hogy bizonyíték nélkül állításokat ne fogadjak el valósnak. Kérem a linkeket a fenti állítás alátámasztásához.

2017. júl. 5. 14:17
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Az általad említett meséknek semmi értelme sincs, és semmire sem tanítják a gyereket.

Vannak olyan mesék, amik nehezebb témákat dolgoznak fel, és még ha látatlanba is, de erkölcsösségre nevelik a gyerekeket, ez a skála kb. a Hupikék Törpikéktől a South Parkig megy, és különböző korosztályoknak van kitalálva, de csak az olyanok értik, akik fogékonyak rá. A szülő felelőssége, hogy mit néz a gyerek, ha egy 5 évest ültet le South Park elé, akkor nevet a káromkodásokon, ha egy 15 évest, akkor a társadalomkritika fog leesni neki, ami minden rész alapja.

2017. júl. 5. 14:30
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként SpongyaBobra visszatérve... : a fő karaktereket egy elmélet szerint a hét főbűn inspirálta."Rák úr a kapzsiság, Plankton az irigység, Patrik a restség, Szandi a gőg, Tunyacsáp a harag, Csigusz a falánkság is lehetne." És ez tényleg így van...
2017. júl. 5. 14:44
 14/19 anonim ***** válasza:
58%

Ami kb 90- es évektől megy az amcsi japán vonalon az eszetlen trash és értelmetlen erőszakos gusztustalanság ,nagyrészük meg egyszerű termékmarketing.A másik véglet meg az agy nélküli amőbáknak való primitív mese,ahol csak az számít hogy valami mozog a képen ami színes és végtelenül buta szereplők randalíroznak rajta. Felnőttként ez jön le a legtöbb mai sorozatmesékből.

Más kérdés hogy nem minden rossz ami mese és mai, mert pl a 1.5-2 órás mozis Disney Pixar animációs filmek jók és van mondanivalójuk is.

2017. júl. 5. 14:52
 15/19 anonim ***** válasza:
88%
A szülők hanyagsága teszi tönkre a gyerekeket. Ha valakivel annyit foglalkoznak a szülei, hogy lerakják a tv elé, az akármit néz, nem lesz normális emberi értékrendje. Ha pedig valakivel tényleg foglalkoznak, akkor az normális ember lesz akkoris, ha hetente néhány órát nézi cartoon networkot. Én kiskoromban néztem a régi meséket, de az újakat is, sőt még animéket is néztem. Mégsem lettem degenerált mert mellette kint voltam az udvaron, játszottam a többi gyerekkel és anyám is mindig ott volt, ha szükség volt rá. Lehet szidni a mostani meséket, meg lehet okolni őket a mai gyerekek helyzetéért, de ez valójában a szülők hibája és nem a rajzfilmeké
2017. júl. 5. 15:07
 16/19 anonim ***** válasza:
83%
Aladin mindig lop, Batman 200-zal repeszt, Tarzan félpucéran rohangál, Hamupipőke elszökik otthonról, Hófehérke idegen házba tör be, Csipkerózsika folyton alszik majd egy idegennel smárol... és csodálkoznak a szülők, miért ilyenek a gyerekek? Hát még a klasszikus mesék is károsak :D
2017. júl. 5. 15:08
 17/19 A kérdező kommentje:
A régi cartoon network mesék voltak a legjobb. De a mostaniak a Tini Titánok Harcra fel!-ben nagyon erőszakossá vált mind a régi részekben.
2017. júl. 5. 17:36
 18/19 Fatal_3rror_ ***** válasza:
88%

Hát én 28 éve vagyok a világon, de mióta az eszemet tudom azóta megy a "bezzeg a régi jó dolgok" mentalitás. Na meg ugye mikor kinek mi a régi. Ami nekem 2000-es évek elején új volt, az manapság már 15+ éves mese.

Amúgy semmi értelme összehasonlítani a meséket meg utólag ítéletet mondani.

Nekem nagy kedvencem volt a Thomas a gőzmozdony, minden részét megnéztem amikor tudtam. Aztán most felnőtt fejjel megnézve 1-2 részt, meglepődöm hogy "ennyi? Ilyen egyszerű?"

Vagy utólag visszagondolva a Tom és Jerry is arról szól hogy két állat folyton g..ciskedik egymással.

2017. júl. 5. 17:50
 19/19 Fatal_3rror_ ***** válasza:
91%

Na meg a másik, erőszakosság...

Klasszikus mesék:

A farkas betolja Piroska nagymamáját, majd a vadász lelövi a p..csába.

Jancsi élve elégeti a boszorkányt.

Hófehérkét megmérgezik.

Na meg alapból a Grimm mesék fele tiszta horror sztori.

Vagy az általános iskolás kötelező olvasmányok:

Egri csillagok egy háborús sztori.

Kincskereső Kisködmön, Pál utcai fiúk, mindegyikben vannak harcok, halál.

Amúgy érdekes, régen gyerekként mi is jobban szerettünk katonásat játszani, törni zúzni, "harcolni" egyszerűen ilyen az emberi természet, ha neveled ha nem.

2017. júl. 5. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!