18-25 srácok! Ti ha egyedül, vagy max ketten indultok szórakozni kicsit zűrös környékre, szokott nálatok kisbicska lenni, olyan esetekre, hogy egy vagy esetleg több keménycsávó felkóstol titeket?
Persze nem arra gondolok, hogy kioltod a vérét, hanem hogy talán visszavesznek és keresnek más prédát, ha meglátják nálad a kést.
Voltam már olyan szituban, hogy köztéren ittam 2 lánnyal, és 1 spanommal, aztán jött 3 cigány és kóstolgattak.
Én hordok.
Bár én nem éppen ebbe a korosztályba taratozom. (Ennél fiatalabb vagyok egy kicsi)
A legtöbb ilyen korú gyerek gumilövedékes pisztolyt se látott még, nem hogy kezébe tarthatta volna.
Én késsel félnék, egyrészt átlagos eszköz, aki eleve keresi a bajt az nem fog megijedni ennyitől, úgyis tudja hogy max csak felé kapsz de megszúrni nem merné a másikat sok ember.
Nekem kesztyűtartóban van egy gázpisztoly és egy gumis.
Hordok magamnál bicskát, de nem önvédelmi célra, hanam szerszámként.
Az kell nekem legkevésbé, hogy a saját késemmel szúrjanak hasba, vagy ha én szúrok meg vele valakit, akkor évekre börtönbe csukjanak. A magyar törvénykezés általában nem ismeri az önvédelem fogalmát. Erre remek példa apám egyik volt munkatársa. Megpróbálták kirabolni, de ő kicsavarta a támadó kezéből a kést és a rablót a saját késével szúrta kézen. Két év felfüggesztettet kapott, fegyverrel elkövetett testi sértés miatt.
Nem, és nem is fogok. A kés elég veszélyes, mert az ilyen kötekedő köcsögök simán ellened fordíthatják.
Egyébként vékony vagyok, a barátaim sem azok a kimondottan kigyúrt állatok. Ennek ellenére soha nem volt még olyan, hogy belém kötöttek volna. Nem keresem a bajt, ha pedig szóváltásba keveredek valakivel, akkor igyekszem szóban megoldani.
Verekednem csak a suliban kellett még anno. Türelmes gyerek vagyok, egy páran meg rám szálltak. Mivel bal kezes vagyok, nem számított rá a tőlem jobbra lévő kölök, hogy beverek neki egyet, amikor épp rúgdosott. :D (leszálltak rólam)
Szóval ha arra kerülne a sor, akkor én bíznék a bal kezemben, de ne legyen ilyen.
Vannak hatásosabb kézifegyverek is, mint a bicska.
Sőt olyan is van, amit legálisan használhatsz önvédelemre, nem okoz akkora kárt, mint amekkorát egy késszúrás okoz, tehát ha bajba kerülsz és jön a rendőrség nem kell bizonyítanod, hogy a másikat azért szúrtad nyakon, mert ő támadott meg.
"Voltam már olyan szituban, hogy köztéren ittam 2 lánnyal, és 1 spanommal"
Közterületen tilos alkoholt fogyasztani, ha meglátom, hogy ezt csinálod a rendőrség megy oda majd "kötekedni" hozzátok, mert feljelentelek.
Megjegyzés, ha öv alatt szúrsz, akkor az enyhébb bűncselekmény.
Belém még soha nem kötöttek. Mindenkivel szeretek jóba lenni, szeretek barátkozni. A probléma azzal volt, mikor megált előttem egy "barátságos" arc, beállt elém. Kiakartam kerülni, de nem ment előlem, majd előkapott egy kést. A szerencse az volt hogy ott voltak a barátai, akik elvitték onnan. És ez az eset a városom olyan parkjában történt, ami ki van világítva fullra, és ráadásul teli is van kamerázva. Ilyen esetre az a baj, hiába viszel kést, ha akart volna lazán megölhetett volna. Nem lett volna időm elő venni, de ha elő is veszem se tudtam volna több mindent csinálni.
Ui:
-szerintem be volt drogozva a srác és azért csinálta, másra nem tudok gondolni. Remegett az eset után a kezem kegyetlenül. De félre értés ne essék, nem zavar az olyan aki drogozik, de aki olyat szed be ami ilyet vált ki, az már zavar.
#8-as!
Budapesten a Deák Téren volt! :) Ahol mindenki a parkban iszik, és a kutyát nem zavarja.
Persze ha neked ennyi dolgod van, és ennyi örömöd, hogy engem akarsz feljelenteni, akkor csak tessék. Nem sajnálom tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!