Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egyedül érzem magam itt. Mit...

Egyedül érzem magam itt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tizenhét éves lány vagyok. Egy faluban lakom, itt is jártam általános iskolába, és idén voltam tizedikes gimiben egy közeli, kisebb városban.

Hetedik-nyolcadikban volt egy "furcsa időszakom", történt velem valami. Pontosan nem tudom elmagyarázni, hogy micsoda, de azóta valahogyan másképp látom a világot (szüleim is észrevették, hogy valami nem oké, ezért elküldtek gyerekpszichológushoz, de csak egyszer voltam nála). Azóta az osztálytársaimmal nem találom meg a közös hangot, csak felszínes kapcsolatokat tudok kiépíteni velük, csak hülyeségekről vagy lazább témákról beszélünk, és sulin kívül nem is tartjuk a kapcsolatot.

Elkezdtem az embereket ugyanaz a néhány "típus" másolataként látni. Nagyon kiszámíthatóan viselkednek, mindenki ugyanarról a néhány témáról beszél, nem hajlandóak semmit mélyebben megismerni, maximum akkor, ha az iskolai tananyag. Sokáig ugyanazokat a vicceket ismételgetik. Ha történt valami esemény a világban, és az jön szóba, mindenki megy az egyik népszerű, leegyszerűsített, demagóg véleménnyel anélkül, hogy bővebben utánanézne a témának. Csak a híresebb, éppen népszerű dolgokat ismerik, gyakran volt, hogy szóba hoztam valamit, és meglepődtem, amikor visszakérdeztek, hogy az micsoda.

Hetedik vége felé elkezdtem neten barátkozni, megismertem több embert, akit érdekesnek találok, gyorsan megtaláltam velük a közös hangot, sok témáról tudunk beszélni. Néhányukkal találkoztam élőben, ott is ugyanolyan jól ment a beszélgetés, mint az interneten, de miután elköszöntünk, nagyon egyedül éreztem magam. Ezek a barátaim nagy része Budapesten jár iskolába, akik meg nem, azok egyedül érzik magukat ott, ahol laknak, és ők is hasonlóan vannak ezekkel a dolgokkal.

Pár napja feljött nálunk ez a téma, és egyik barátom írta, hogy gondolkozik, hogy megbeszéli a szüleivel, hogy Pestre szeretne járni kollégiumba, utána is nézett néhány sulinak. Azóta én is ezen gondolkozom, de nem vagyok biztos benne. De ha mégis, hogyan kérdezzem meg a szüleimet? Mit mondjak nekik? Ezen kívül mit csinálhatnék?

2017. júl. 2. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Ha nagyon nem jó ott neked vidéken, megpróbálhatod Pestet,de előre szólok,hogy ne várj tőle túl nagy kultúrsokkot:D Városon belül nagyon sok a tirpák ember, esetleg egy iskolai közösségen vagy valamilyen szakkörön keresztül tudsz normálisabb,hozzád hasonlóakkal ismerkedni. Amúgy ha gondolod én is szívesen beszélgetek veled a dologról.

Üdv: Egy pesti srác

2017. júl. 2. 21:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Elmondod nekik, hogy azt a sulit/kolit szeretnéd, mert...

Teljesen normális, ha így érzel, rossz a környezeted. Ne félj a változtatástól, nem a világ vêge Bp :)

2017. júl. 2. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

Ugyanígy érzek én is, bár fiúként, és nem faluban, hanem városban. Én is kiírhattam volna ezt a kérdést egy éve, mivel gondolkoztam Pesten, aztán túl sokat láttam belőle, mivel lehetőségem volt hónapokat tölteni ott. Ha most is irritálnak a "túl normális" emberek, ott szorongani fogsz, mindenhol csak a kondis, a páwa, a plázacica és a divat-emo ismétlődik, vagy pedig a fura, de egyáltalán nem érdekes kategória.

Ne számíts többre, a pesti úton ugyanúgy a Despacito fog szólni, mint akármelyik faluban, ugyanúgy Beléd kötnek az emberek, mint Borsodban, a gazdagok ugyanúgy átnéznek az emberen, mint Győr környékén, szóval azt lehet mondani, hogy Bp. Magyarország embereinek vegyülete. :)

De nem akarom elvenni a kedved, lehet, hogy Neked beválik. :)

18/F

2017. júl. 2. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Igaz,amit az utolsó mond, legalább nem csak én látom így:D Kisebb koromban olyan 16 éves lehettem azt hittem ott majd olyan lesz mint a filmekben,de hánynom kell már attól az egésztől és még a despacito-t is ki nem állhatom.

Üdv: Pesti srác(aki vidéki volt)

2017. júl. 3. 02:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Tartsd velük otthonról a kontaktot, én azt teszem
2017. júl. 3. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!