Miért hiszi mindenki azt, hogy csak a felnőttek lehetnek fáradtak? Miért hiszi mindenki azt, hogy az iskola nem fárasztó?
Lehetsz, csak más, ha max. kapsz egy egyest, ha elcseszel valamit, meg más, ha ezért pl. kirúgnak.
Felelősségteljesebb, és amiatt! fárasztóbb. Kimerítő folyamatosan azon agyalni, hogy érdemi munkát végezz, ne tegyél a kollégáid alá, és aztán még otthon is rend legyen, hát ha még gyereked is van, akkor ővele is foglalkozz.
A suli ehhez képest semmi.
Nem akarok vitatkozni, de gyermekem nincs csak barátnőm, gondolom idősebb vagy azért jó pár évvel nálam. Nálam ez kb úgy megy, hogy megkapom, hogy a héten mit kéne csinálni beosztom elvégzem a végén letesztelem, hogy minden működik-e megfelelően. (programozónak tanultam, jelenleg mivel viszonylag kezdő vagyok tény, hogy a legkomolyabb munkákat nem én kapom, de felelősség rajtam is akad).
Na szóval szépen beosztom időmet igazából azt sem nagyon kötik ki, hogy mikor kell beérni és mikor lehet elmenni, ez a 9-16 óra amolyan szokás itt. Takarítani meg jön minden szombaton takarítónő és fél nap alatt meg van mindennel.
A mai iskolarendszer minden, csak nem gyerekközpontú. Egy csomó lélekölő, fárasztó, felesleges dolog van benne. nem csodálom, hogy kikészíti a diákokat.
De ez már egy ideje így van sajnos: én 29 éves vagyok, és esküszöm, soha olyan kimerült nem voltam, mint középiskolás koromban! (Na jó, meg még párszor az egyetem alatt, de ott nem folyamatosan.) Igaz, én átlagos felnőtt életet élek, nyilván, ha lenne 3 gyerekem, vagy 2 műszakban dolgoznék, az fárasztóbb lenne.
Azert, mert a felnottek teljesen mas rendszerben eltek kamaszkent, mint a maiak. Csak ezt valahogy mindig elfelejtik. Az a felnott aki veszi a faradsagot, hogy megkerdezi a gyereket, az tudja. Az en anyam mindig el volt kepedve, hogy mennyit kell tanulnom.
Ha valaki tisztesseggel tanul otthon akkor igenis faraszto. Sokkal kevesebb energiam volt, es sokkal stresszesebb voltam a gimiben. Ahogy hazaertem egybol ultem le tanulni, es valamikor kilenckor alltam fel, es utana meg elmosogattam. Nekem nem volt opcio, hogy haza erek es tevezek. Sokkal jobban erzem magamat most, hogy mar dolgozok, van idom a hobbijaimra, es mar sose fog olyan elofordulni, hogy este 11kor jut eszembe, hogy nem csinaltam meg a negy oldalas beadandot.
De egyebkent ez mire jo az ilyen csaladoknal? Versengunk ki a faradtabb? Ha nagyobbat mondunk a masiknal akkor jobb lesz? Ez azert eleg martirkodas nem?
Bírom ezeket a felnőtteket, akik elfelejtették, milyen volt gyereknek lenni :D.
Nekem a munka és a saját háztartás kb. annyira megerőltető, mint anno a suli. Annyi különbséggel, hogy anno hétköznap este leckét írtam, ma meg ügyet intézek, házimunkázom. Pluszban a suliban egy csomó olyan dolgot meg kell tanulnod, amihez nincs érzéked, nem érdekel, nem érted, de ha nem érsz el jó jegyet, a tanár meg a szüleid elkönyvelnek lustának meg hülyének (legalábbis az én szüleim sajnos ilyenek voltak) és most a munkában, ha tanulok, olyasmit tanulok, aminek gyakorlati haszna van később, nem olyat, hogy Kukutyinban hány tonna cukrot termelnek ki évente.
Ha egy gyerek lelkiismeretesen tanul,és mondjuk nem vmi legalja suliba jár, hanem hajtósabba, akkor igenis lehet fárasztó az is.
#18, nem azért kell sokat tanulnia valakinek, mert butácska, hanem azért, mert magas a ponthatár. 430 pontot például nehéz összeszedni, bőven van benne munka. :) De pont erről van szó, hogy a szülők ezt nem látják/nem akarják látni. A kérdező meg nem tért ki arra, hogy kizárólag a negyvenéves háromgyerekes anyukák a felnőttek. De egyébként lehet ezt kontrázni, szerintem a hetvenéves bácsinak, akinek még mindig ki kell mennie dolgozni a földekre, hogy kifizesse a hitelét, annak rosszabb. De ettől nem lett könnyebb se az anyukáknak, se a gimiseknek.
Ez ugyanolyan értelmetlen vita, mint a fizikai vs. szellemi munka. Ha az irodában ülsz egész nap akkor tilos elfáradnod, mert más gyárban dolgozik.
49%-os és te komolyan azt hiszed hogy az az általános hogy az ember akkor jön-megy amikor akar, nem szól bele a főnöke, és mindenkinek van takarítónője?
Ne értsd félre nekem ezzel semmi bajom, de azért átlag felnőtteknek nem így zajlik a napjuk. Főleg ha pl gyerek is van, akkor mind két fél, korán kel, megy dolgozni majd haza, közben gyereket felszed, otthon vele is foglalkozni (főleg ha még kicsi), majd valami házimunka+főzés, bár ez változó ki mikorra időzíti. Na ez inkább közel áll a valósághoz, mint az akkor dolgozom amikor akarok és nem csinálok otthon semmit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!